ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: H 22χρονη Αγάπη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα, τραγουδάει το «μινοράκι» σε ένα ηχητικό που ραγίζει την καρδιά

«Η φωνή της αγγελική, ζεστή σαν να την ξέρεις από πάντα» - Η συγκινητική ανάρτηση για την γιορτή της Αγάπης που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη
Τέμπη: H 22χρονη Αγάπη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα, τραγουδάει το «μινοράκι» σε ένα ηχητικό που ραγίζει την καρδιά

Ανήμερα της αγίας Αγάπης, στις 17 Σεπτεμβρίου, η αγγελική φωνή της 22χρονης Αγάπης Τσακλίδου που έσβησε στα Τέμπη σε εκείνη τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, ακούστηκε ξανά μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο στο διαδίκτυο.

Μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στο facebook η τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου εις μνήμην της Αγάπης, ακούγεται η υπέροχη, ζεστή φωνή της αδικοχαμένης κοπέλας να τραγουδάει το «μινοράκι» της Χάρις Αλεξίου, ενώ προβάλλονται φωτογραφίες της Αγάπης που ραγίζουν την καρδιά. Η Ζωή Παπαδοπούλου ήταν δασκάλα φωνητικής της νεαρής φοιτήτριας, που φαίνεται από την ερμηνεία της ότι ήταν ένα ξεχωριστό ταλέντο με μια ιδιαίτερα εκφραστική χροιά στη φωνή της.

Το τραγούδι της Αγάπης προκαλεί ρίγη συγκίνησης και μοιάζει σαν να είναι παγωμένο στον χρόνο, σε μια εποχή που τα όνειρα των 57 ανθρώπων που έσβησαν στα Τέμπη ήταν ακόμα ζωντανά. Τότε που το κάθε νέο παιδί από αυτά, ξεδίπλωναν τα ταλέντα τους και τα χαρίσματά τους, έτοιμοι να ορμήξουν στο ταξίδι της ζωής. Δεν πρόλαβαν όμως να ανοίξουν τα φτερά τους σε αυτή τη ζωή, γιατί το μοιραίο Intercity 62 τους πήρε με μαρτυρικό τρόπο στην άλλη, την αιώνια ζωή.

Η φωνή της Αγάπης ακούγεται οικεία, σαν να ακούς να τραγουδά ένα δικός σου άνθρωπος. Και πράγματι τα παιδιά των Τεμπών, είναι παιδιά όλης της Ελλάδας, γιατί ο πόνος για τον άδικο θάνατό τους, ένωσε όλους τους Έλληνες. Αν υπήρχε τσίπα στους ανευθυνοϋπεύθυνους αυτού του κράτους, σήμερα η Αγάπη θα τραγουδούσε ακόμα και θα χαιρόταν τη ζωή της.

Έξι μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που το πανελλήνιο χαρακτήρισε ως προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ο πόνος των συγγενών των θυμάτων παραμένει ακατάπαυστος, όπως και ο πόθος τους για απονομή δικαιοσύνης. Και το πιο σημαντικό ζητούμενο είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη αυτών των 57 μαρτύρων που έχασαν τις ζωές τους γιατί εμπιστεύτηκαν τις υποδομές ενός ξεχαρβαλωμένου και τυχοδιωκτικού κράτους που βάζει το κέρδος πάνω από την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η Ζωή Παπαδοπούλου συνόδεψε το συγκινητικό βίντεο με μερικά λόγια από καρδιάς:

«Αυτό το φανταστικό πλάσμα γιορτάζει σήμερα! Γιορτάζει το υπέροχο όνομα της το τόσο αντιπροσωπευτικό στον σπάνιο χαρακτήρα της.. Αγάπη Τσακλίδου. Πέρασαν ήδη 6 μήνες που έχασε τόσο άδικα και βάρβαρα τη ζωή της στα Τέμπη. Η φωνή της όπως την ακούτε σε αυτό το βίντεο που φανταστείτε είναι ηχογραφημένη απλά στο κινητό για τα μαθήματα μας, αγγελική, ζεστή σαν να την ξέρεις από πάντα…».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: H 22χρονη Αγάπη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα, τραγουδάει το «μινοράκι» σε ένα ηχητικό που ραγίζει την καρδιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.