ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: «Κουκούλωμα» μέχρι και στις ΗΠΑ – «Έκοψαν» την πρόσκληση της Μ.Καρυστιανού στην παρέλαση για το 1821 στη Νέα Υόρκη – Στα κάγκελα ομογενείς!

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται κάθε εμπλοκή στο θέμα, αλλά οι ομογενείς κάνουν λόγο για «αφόρητες» πιέσεις από την Αθήνα να «κοπεί» η Καρυστιανού!
Τέμπη: «Κουκούλωμα» μέχρι και στις ΗΠΑ – «Έκοψαν» την πρόσκληση της Μ.Καρυστιανού στην παρέλαση για το 1821 στη Νέα Υόρκη – Στα κάγκελα ομογενείς!

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός. H Μαρία Καρυστιανού πριν τα Χριστούγεννα είχε προσκληθεί ως επίτιμη καλεσμένη της ομογένειας στην επερχόμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη. Αλλά όπως φαίνεται το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό με τις εξελίξεις για τα Τέμπη και το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να προβληθεί διεθνώς το αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού, και μάλιστα στην έδρα του… Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στην black list τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι έχουν πέσει μαζικά τηλέφωνα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ασκούνται αφόρητες πιέσεις σε διάφορους παράγοντες, ώστε να ματαιωθεί η εμφάνιση της «μάνας των Τεμπών»! Αυτές τις πληροφορίες επιβεβαιώνει σε σχετικό ρεπορτάζ η Εφ.Συν.

Εκείνο το κομμάτι της ομογένειας που στηρίζει ακόμα τη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται να βρίσκεται σε διαμάχη με τους ομογενείς που ζητούν δικαίωση για τα Τέμπη, και κάπως έτσι το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά με διεργασίες των μεν και των δε. Η ίδια η Μαρία Καρυστιανού φέρεται να είχε δεχτεί την πρόσκληση, ωστόσο αυτή «κόπηκε» για προφανείς λόγους.

Με τη δύναμη ενός ολόκληρου λαού που την στηρίζει, οπουδήποτε εμφανίζεται η Μαρία Καρυστιανού προκαλεί «σεισμό» εξελίξεων. Πόσο μάλλον αν επικοινωνήσει τον αγώνα των χαροκαμένων οικογενειών στο επίκεντρο της ομογένειας, που όλοι γνωρίζουμε τι δύναμη έχει τόσο στον Λευκό οίκο – όσο και στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της κυβέρνησης στην απόσυρση της πρόσκλησης προς τη Μαρία Καρυστιανού. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, απάντησε ότι «θεωρώ αδιανόητο να έχει γίνει κάποια παρέμβαση και θεωρώ κάτι τέτοιο το οποίο γράφεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, μπορώ μάλιστα να κάνω και σχετικό ερώτημα, αλλά πιστεύω ότι είναι μέρος της ευρύτερης προπαγάνδας. Αλίμονο εάν ένας άνθρωπος που δίνει μία μάχη για το παιδί του, γιατί έχασε το παιδί του να είναι ενοχλητικός για οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτά είναι αδιανόητα να ακούγονται καν. Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός και όπως πιστεύει κάθε άνθρωπος, είτε έχει κάποιο πολιτικό αξίωμα ή όχι, σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε οποιονδήποτε συγγενή που αγωνίζεται για να βρει το δίκιο για το χαμό του παιδιού του».

Βέβαια αυτό θα έλειπε, να… παραδεχτεί ο Μαρινάκης ότι όντως η ΝΔ έκανε σαμποτάζ στη συμμετοχή της Καρυστιανού στην παρέλαση. Δεν θα ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αν έδινε τέτοιες απαντήσεις. Ωστόσο, ο μόνος που έχει συμφέρον από την μη εμφάνιση της Μ.Καρυστιανού στην τελετή, δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση.

Σφοδρές αντιδράσεις από ομογενείς

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Οι ομογενείς που τάσσονται υπέρ της πρόσκλησης Καρυστιανού, ήδη έχουν απευθύνει κάλεσμα για να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Μάλιστα καλούν τους Έλληνες να συγκεντρωθούν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη, για «να διασφαλίσουμε ότι η πρόσκλησή της Μαρίας Καρυστιανού δεν θα ακυρωθεί και ότι θα λάβει την αναγνώριση που δικαιούται για τη διαρκή της μάχη υπέρ της δικαιοσύνης».

Επιπλέον, στη σχετική αφίσα που έχουν αναρτήσει οι ομογενείς, γίνεται λόγος για «αφόρητες πιέσεις» για να μην παρευρεθεί η Μαρία Καρυστιανού ως τιμώμενο πρόσωπο στην παρέλαση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Εδώ προκύπτει σοβαρό ερώτημα για το ποιος λέει την αλήθεια: Ο Παύλος Μαρινάκης που αρνείται τα πάντα ή οι ομογενείς που μιλάνε για πιέσεις; Θα είχαν κανένα λόγο οι ομογενείς να διοργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για κάτι που… φαντάστηκαν από το κεφάλι τους; Προφανώς όχι. Το Μαξίμου κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να μην προβάλλεται το έγκλημα των Τεμπών. Μια ακόμα κίνηση ντροπής, αλλά και πανικού…

Η κυβέρνηση αρνείται κάθε εμπλοκή στο θέμα, αλλά οι ομογενείς κάνουν λόγο για «αφόρητες» πιέσεις από την Αθήνα να «κοπεί» η Καρυστιανού!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Ούτε στο 50% των αναγκών της ελληνικής αγοράς για το Πάσχα είναι πιθανό να μην φτάσει η διαθεσιμότητα σε αρνιά και γενικότερα αμνοερίφια σύμφωνα με τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Συνεπώς η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αναμένεται να γίνει σε μεγάλο ποσοστό και με εισαγόμενα αρνιά. Τα εισαγόμενα θα πρέπει να σφαχτούν σε άλλες χώρες, είτε στην...

Κοινωνία
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025.

Media
VIRAL: Πόσες Ελληνίδες 25 χρονών υπάρχουν στην Ελλάδα;

Πόσες Ελληνίδες 25 χρονών υπάρχουν στην Ελλάδα;

Ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 10.482.487 κάτοικοι.

VIRAL
Κοινωνία: Συντάξεις Απριλίου 2025: Έρχονται οι πληρωμές – Νωρίτερα αυτό το μήνα!

Συντάξεις Απριλίου 2025: Έρχονται οι πληρωμές – Νωρίτερα αυτό το μήνα!

Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Πότε θα γίνει η αλλαγή ώρας φέτος;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 22 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου η εκκλησία τιμά και γιορτάζει, μεταξύ άλλων, τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου Ιερομάρτυρα Πρεσβυτέρου Άγκυρας

Ατζέντα
Ελευθέριος Ανδρώνης: Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Διεθνής έκθεση δείχνει ότι οι Έλληνες βυθίζονται στη θλίψη και χάνουν το παραδοσιακό τους φιλότιμο - Τι θα απαντούσε ο Άγιος Παΐσιος γι' αυτό;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καταπέλτης η Καρυστιανού για τις σικέ φήμες περί κόμματος: «Παραπλανητικά δημοσιεύματα – Μόνος μας στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»

Καταπέλτης η Καρυστιανού για τις σικέ φήμες περί κόμματος: «Παραπλανητικά δημοσιεύματα – Μόνος μας στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί τα ΜΜΕ να σταθούν στο ύψος τους, φιλτράροντας τα fake news που έχουν στόχο να παραπλανήσουν κόσμο

Κοινωνία
Κοινωνία: Μοίρασε «εγκεφαλικά» η Αντελίνα Βαρθακούρη στη φεμινιστική «ορθότητα» – «Παράσημό μου ότι είμαι νοικοκυρά – Αυτές κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια»

Μοίρασε «εγκεφαλικά» η Αντελίνα Βαρθακούρη στη φεμινιστική «ορθότητα» – «Παράσημό μου ότι είμαι νοικοκυρά – Αυτές κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια»

«Τα θεμέλια του σπιτιού μου είμαι εγώ και η δύναμή μου ο άντρας μου - Και τον τιμώ και του μαγειρεύω και τον φροντίζω - Αυτό έμαθα»

Κοινωνία
Κοινωνία: Έγκλημα στα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με επιπλέον μέλος άλλου νεκρού! – Να γιατί δόθηκε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα

Έγκλημα στα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με επιπλέον μέλος άλλου νεκρού! – Να γιατί δόθηκε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα

Αποκάλυψη - σοκ από δικηγόρο οικογενειών - Όλα για να μην αποκαλυφθεί το μπάχαλο των ιατροδικαστών και να μην εντοπιστούν τα χημικά!

Κοινωνία
Κοινωνία: «Κεραυνός» η Μ.Καρυστιανού για την «απόδραση» Τριαντόπουλου από την Εξεταστική: «Πλήρης κατάλυση του συντάγματος» – Αλλάζει γραμμή το Μαξίμου με νέο τέχνασμα

«Κεραυνός» η Μ.Καρυστιανού για την «απόδραση» Τριαντόπουλου από την Εξεταστική: «Πλήρης κατάλυση του συντάγματος» – Αλλάζει γραμμή το Μαξίμου με νέο τέχνασμα

Καρυστιανού: «Στάση δειλίας και υπεκφυγής, για να μην βγουν τα άπλυτα τους στη φόρα» - Τα «γυρίζει» το Μαξίμου και ετοιμάζει Προανακριτική - παρωδία

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο μεγατόνων όσο παραμένει στη θέση του ο Ν.Τσάφος: «Έθαβε» τον αγωγό EastMed – Αποθέωνε τον TurkStream – Εμφάνιζε σε χάρτη τουρκική τη Λέσβο!

Σκάνδαλο μεγατόνων όσο παραμένει στη θέση του ο Ν.Τσάφος: «Έθαβε» τον αγωγό EastMed – Αποθέωνε τον TurkStream – Εμφάνιζε σε χάρτη τουρκική τη Λέσβο!

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να καλύπτει τον νέο υφυπουργό Ενέργειας που δρούσε ως λομπίστας των συμφερόντων Μπάιντεν και Τουρκίας

Κοινωνία
Must Read: 20 Μαρτίου 1961 ο Μπιθικώτσης «έχασε τη φωνή» του

20 Μαρτίου 1961 ο Μπιθικώτσης «έχασε τη φωνή» του

(video) Ένα απρόσμενο γεγονός μοναδικό ίσως στην παγκόσμια «τραγουδιστική» ιστορία

Must Read
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική Πινακοθήκη: Δεν ενέκριναν καλλιτέχνη με γλυπτά ηρώων του 1821 – Ενέκριναν πορνοβίντεο που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα

Εθνική Πινακοθήκη: Δεν ενέκριναν καλλιτέχνη με γλυπτά ηρώων του 1821 – Ενέκριναν πορνοβίντεο που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα

Εθνική Πινακοθήκη: Ένα περίκλειστο λόμπι χριστιανοφοβικών απορρίπτει οτιδήποτε το ελληνορθόδοξο και προβάλλει με άνεση τις πιο αισχρές βλασφημίες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Μαρτυρία – σοκ από πατέρα θύματος – «Ο Άρειος Πάγος μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βάζουμε με όλους»

Τέμπη: Μαρτυρία – σοκ από πατέρα θύματος – «Ο Άρειος Πάγος μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βάζουμε με όλους»

Έκθετη η εισαγγελέας Αδειλίνη από μια ακόμη μαρτυρία γονιού, που μάλιστα είναι και καθηγητής Μαθηματικών στο ΑΠΘ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεγαλείο πίστης από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες του ’85 ήρθες ως δώρο Θεού στην αγκαλιά μου – Τώρα είσαι στην αγκαλιά της μάνας μας Παναγίας»

Μεγαλείο πίστης από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες του ’85 ήρθες ως δώρο Θεού στην αγκαλιά μου – Τώρα είσαι στην αγκαλιά της μάνας μας Παναγίας»

Δέος με τα λόγια της μητέρας - «Βασίλη μου, τώρα είσαι στην πιο γλυκιά αγκαλιά, και αυτό γαληνεύει τον πόνο της καρδιάς μου από τη ρομφαία της απουσίας σου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Απίστευτη δήλωση Συρίγου – «Μακάρι το 2043 να έχουμε ασφαλή τρένα και να λέμε ότι ο χαμός τους έγινε αφορμή για να ξυπνήσουμε»

Τέμπη: Απίστευτη δήλωση Συρίγου – «Μακάρι το 2043 να έχουμε ασφαλή τρένα και να λέμε ότι ο χαμός τους έγινε αφορμή για να ξυπνήσουμε»

Αδιανόητη δήλωση από τον βουλευτή της ΝΔ, που προσβάλλει τους 57 νεκρούς εμφανίζοντας τους ως απαραίτητη θυσία για σύγχρονο σιδηρόδρομο

Κοινωνία