ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Με το «έτσι θέλω» η Αδειλίνη αφαίρεσε την υπόθεση από τη μάνα του Βασίλη Καλογήρου – Αδικαιολόγητη κίνηση με τεράστια ερωτηματικά!

Τέμπη: Μια μέρα μετά τη θεσμική συνάντηση της Σοφίας Αποστολάκη με δικηγόρους θυμάτων, η Γ.Αδειλίνη την έδιωξε από την υπόθεση!
Τέμπη: Με το «έτσι θέλω» η Αδειλίνη αφαίρεσε την υπόθεση από τη μάνα του Βασίλη Καλογήρου – Αδικαιολόγητη κίνηση με τεράστια ερωτηματικά!

Πλήρως εκτεθειμένη βρίσκεται για ακόμη μια φορά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία αποφάσισε από το πουθενά να πάρει την υπόθεση των Τεμπών από τα χέρια της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας και μητέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Καλογήρου, Σοφίας Αποστολάκη.

Πρόκειται για μια ωμή παρέμβαση στις προβλεπόμενες διαδικασίες που συνοδεύεται από μια περίεργη εμμονή της κας Αδειλίνη να αποσυνδεθεί η κα Αποστολάκη και το δράμα της, από την υπόθεση των Τεμπών. Η κα Αποστολάκη είχε ζητήσει άδεια μετά την εξαφάνιση του Βασίλη, ωστόσο πρόσφατα βρήκε το ψυχικό σθένος να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Να θυμίσουμε ότι μετά την εξαφάνιση, αλλά και την ανακάλυψη της σορού του (πιθανότατα δολοφονημένου) Βασίλη Καλογήρου, η Γεωργία Αδειλίνη υπερέβη δύο φορές τον θεσμικό της ρόλο με δημόσιες παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να αποσυνδέσουν τον θάνατο του Βασίλη με την εξελισσόμενη δικαστική έρευνα για τα Τέμπη. Κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ως παρεμβάσεις που ήταν εξόχως αντικανονικές και παράλογες, τη στιγμή που μόλις είχε ξεκινήσει η έρευνα για ένα πιθανό έγκλημα.

Αφού η Σοφία Αποστολάκη – κόντρα σε όλες τις πιθανότητες (και ίσως και τις ελπίδες κάποιων;) – βρήκε το ψυχικό σθένος να επιστρέψει στα καθήκοντά της, στις 18 Μαρτίου η Γεωργία Αδειλίνη με μια εντελώς αψυχολόγητη κίνηση, υπέγραψε και πρωτοκόλλησε απόφασή της με αποδέκτη τον αντιεισαγγελέα Εφετών Λάμπρο Τσόγκα που αντικαθιστούσε την κα Αποστολάκη όσο εκείνη απουσίαζε:

«Εν όψει της ανάγκης συνεχούς και αδιάλειπτης εποπτείας εκ μέρους του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας στην υπόθεση των Τεμπών, σε συνδυασμό με την επί μακρόν δικαιολογημένη απουσία της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας κυρίας Σοφίας Αποστολάκη, σας αναθέτουμε την εποπτεία της ανωτέρω υπόθεσης και μέχρι το πέρας της κυρίας ανάκρισης, ως τον αρχαιότερο αντιεισαγγελέα Εφετών Λάρισας».

Εξαρχής προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι η κα Αδειλίνη απαλλάσσει την κα Αποστολάκη μόνο για την υπόθεση των Τεμπών και για τίποτε άλλο! Μία μέρα πριν αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση, στις 17 Μαρτίου, οι δικηγόροι – εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων, Μαρία Γρατσία και Στέλιος Σούρλας, επισκέφθηκαν την κα Αποστολάκη στο γραφείο της, αιτούμενοι την άσκηση εποπτείας επί του ποινικά ελεγχόμενου Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Μία μέρα μετά, η κα Αδειλίνη – προφανώς ενημερωμένη από τις εξελίξεις – αφαίρεσε την εποπτεία της κας Αποστολάκη στην υπόθεση των Τεμπών. Στην αναιτιολόγητη απόφασή της που ξεσηκώνει πλήθος ερωτημάτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιέργως αναφέρεται στην κα Αποστολάκη σαν να είναι ακόμα απούσα λόγω του πένθους της, ενώ όπως είπαμε η μητέρα του Βασίλη ήταν σε διαδικασία επιστροφής στα καθήκοντά της. Αν υπήρχε πραγματική ανάγκη να «τρέξει» η δικαστική έρευνα, το λογικό θα ήταν να οριστούν επιπλέον ανακριτές για να συμβάλλουν, και όχι να αφαιρεθεί η υπόθεση από την αρμόδια εισαγγελέα που την χειριζόταν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Απορία προκαλεί και το timing της ξαφνικής απόφασης της κας Αδειλίνη. Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη μέρα εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου και πάνω από ένας μήνας από την ανακάλυψη της σορού του, οπότε εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί η Αδειλίνη δεν έβλεπε τόσο καιρό καμία «ανάγκη συνεχούς και αδιάλειπτης εποπτείας» και ξαφνικά την είδε, μια μέρα μετά την επίσκεψη των δικηγόρων των θυμάτων στο γραφείο της κας Αποστολάκη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόψεις: Σε πείσμα του μηδενισμού, το ελληνικό Πάσχα παραμένει χαραγμένο στην ψυχή όλων μας

Σε πείσμα του μηδενισμού, το ελληνικό Πάσχα παραμένει χαραγμένο στην ψυχή όλων μας

Το έθιμο του ελληνικού Πάσχα κλείνει μέσα του όλες τις αξίες της Ελλάδας - Αυτές που λαχταράμε, που νοσταλγούμε και που μας καθορίζουν ως Έλληνες

Απόψεις
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστός Ανέστη!!! – Η Ανάσταση του Χριστού μας χάρισε το πιο εκπληκτικό νόημα στη ζωή μας!

Χριστός Ανέστη!!! – Η Ανάσταση του Χριστού μας χάρισε το πιο εκπληκτικό νόημα στη ζωή μας!

Όλες οι κοσμικές χαρές το πολύ - πολύ φτάνουν ως τον θάνατο - Η χαρά της Ανάστασης τον καταπάτησε και επεκτείνεται στο άπειρο της αιωνιότητας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ελληνοτουρκικά: Μεγάλη Παρασκευή: Συγκίνηση για την περιφορά του Επιταφίου στην Κωνσταντινούπολη και την Πρίγκιπο

Μεγάλη Παρασκευή: Συγκίνηση για την περιφορά του Επιταφίου στην Κωνσταντινούπολη και την Πρίγκιπο

Οι Έλληνες της Τουρκίας κρατούν ολοζώντανες τις παραδόσεις και τον Χριστιανισμό.

Ελληνοτουρκικά
Κοινωνία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα!

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα!

Αλλαγές στις μετακινήσεις των ΜΜΜ!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μεγάλη Παρασκευή: Μέρα άχρονη σαν τον Θεό – Ο Επιτάφιος φωτίζει τα βάραθρα της ψυχής μας

Μεγάλη Παρασκευή: Μέρα άχρονη σαν τον Θεό – Ο Επιτάφιος φωτίζει τα βάραθρα της ψυχής μας

Πριν στενάξει ο Άδης από το μακέλεμα του Χριστού, να κοιτάξουμε πρώτα να στενάξει ο Άδης που κουβαλάμε μέσα μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Νίκος Οικονομόπουλος: «Μεγάλη Πέμπτη. Η αγάπη του Χριστού δεν μιλά – Σταυρώνεται – Ο Σταυρός Του, η αρχή της Ανάστασής μας»

Νίκος Οικονομόπουλος: «Μεγάλη Πέμπτη. Η αγάπη του Χριστού δεν μιλά – Σταυρώνεται – Ο Σταυρός Του, η αρχή της Ανάστασής μας»

«Η Μεγάλη Πέμπτη με συγκλονίζει κάθε φορά, γιατί μου θυμίζει πόσο δυνατή μπορεί να είναι η αγάπη όταν εκφράζεται με θυσία»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μεγάλη Πέμπτη: Το «γιατί» που κραυγάζει η θέα του Εσταυρωμένου, απαντάται μόνο με το «συγγνώμη»

Μεγάλη Πέμπτη: Το «γιατί» που κραυγάζει η θέα του Εσταυρωμένου, απαντάται μόνο με το «συγγνώμη»

Σώπασε και άκου τα ουράνια μηνύματα του Γολγοθά - Το Μυστήριο της Εσταυρωμένης Αγάπης αναβλύζει μια σιωπή που κραυγάζει τα πάντα

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Ιησούς στην Τέχνη – Από τον Ελ Γκρέκο στον Καραβάτζιο

Ο Ιησούς στην Τέχνη – Από τον Ελ Γκρέκο στον Καραβάτζιο

Η απεικόνιση του Ιησού μέσα από την τέχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αυτό είναι το πιο μικρό νησί στην Ελλάδα

Αυτό είναι το πιο μικρό νησί στην Ελλάδα

Το πιο μικρό νησί στην Ελλάδα

Κοινωνία