ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι μεγαλύτερη ΝΤΡΟΠΗ κι από τον Κώστα Καραμανλή

Μεγαλύτερη ντροπή από τον Κώστα Καραμανλή είναι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Τέμπη: Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι μεγαλύτερη ΝΤΡΟΠΗ κι από τον Κώστα Καραμανλή

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπή για τα Τέμπη. Η έως τώρα παρουσία του αποτελεί μεγαλύτερη ντροπή κι από τον Κώστα Καραμανλή. Η ασέβεια προς τις ψυχές των νεκρών και τους συγγενείς των θυμάτων είναι κάτι παραπάνω από ξεδιάντροπη.

Διαφωνώ σε ένα βαθμό με το πρωτοσέλιδο που επιλέξαμε στο Sportime με αφορμή τα όσα κατέθεσε ο Κώστας Καραμανλής. Την ξεφτίλα του τέως υπουργού Υποδομών και μεταφορών δεν τη συζητάμε. Δεν πρέπει να μας προκαλεί καν έκπληξη. Ζωηρές οι αμφιβολίες για το αν έχει αίσθηση του πόσο «βαμμένα με αίμα» είναι τα χέρια του, ακόμα περισσότερο αν συναισθάνεται τα όσα ξεστομίζει τι αντίκτυπο έχουν στους ανθρώπους που έχουν χάσει κάποιον δικό τους στο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη.

Από ένα σημείο και μετά δεν έχει αξία να κάνουμε και πολλές αναφορές στον Κώστα Καραμανλή. Έχετε δει την αναφορά που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε για τον Στέφανο Κασσελάκη; Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ λέει, μέσες άκρες, πως ο άνθρωπος είναι άσχετος με την πολιτική. Το αναφέρει ξανά και ξανά. Είναι πολιτικά άμπαλος. Δεν έχει καταλάβει καν ποια είναι η λειτουργία των τρένων.

Τι πολιτικό καπνό φουμάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μένει να ανακαλύψουμε. Αλλά η περιγραφή που έκανε ο Πορτοσάλτε ταιριάζει γάντι στον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα. Κατά το είδα φως και μπήκα, έχουμε το είχα επώνυμο και μπήκα. Στην πολιτική. Ούτε να το «πουλήσει» δεν ξέρει επικοινωνιακά όλο αυτό που έχει προκαλέσει. Κάθε του κουβέντα δυσχεραίνει τη θέση του και κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Το κρίμα στο λαιμό του.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι χειρότερος

Κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ιδέα τι κάνει. Αυτός που γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ή τι του έχει ζητηθεί να κάνει είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο άλλοτε δημοσιογράφος και νυν εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αφού κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του ως μέλος σε πέντε προανακριτικές επιτροπές (Νοβάρτις, Καλογρίτσα, λίστα Πέτσα, υποκλοπές) πλέον είναι πρόεδρος για το έγκλημα στα Τέμπη.

Η παρουσία του; Όνειδος. Ντροπή, ξεφτίλα, ξεδιαντροπιά. Αφήστε στην άκρη όποιο κόμμα ή χρώμα υποστηρίζετε. Μπείτε στη θέση των γονιών, των συγγενών, των απλών πολιτών που αναζητούν μάταια, όχι τη δικαίωση, έστω κάποιες απαντήσεις. Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής ερμηνεύει κάθε προσπάθεια των βουλευτών που ανεβάζουν τους τόνους ως προσπάθεια αυτοπροβολής.

Με πρόσχημα ότι έχει πληροφορίες για βουλευτές που άγονται και φέρονται με συγκεκριμένο τρόπο για να έχουν θεάσεις στο YouTube ή όπου αλλού, κλείνει μικρόφωνα, παρεμβαίνει, διακόπτει, δεν δίνει τον λόγο, υποθάλποντας επί της ουσίας τη διαδικασία. Αν ισχύει αυτό που λέει ο Δημήτρης Μακρόπουλος, να κατονομάσει όσους βουλευτές υπονοεί. Αλλά, ακόμα και να ισχύει πως έχουν θεάσεις και προβολές οι ερωτήσεις και ότι έχει να κάνει με την εξεταστική επιτροπή για την απόδοση πολιτικής ευθύνης σε ότι αφορά τα όσα έγιναν τα Τέμπη, από που προκύπτει πως όσοι ρωτούν τους μάρτυρες το πράττουν γι’ αυτό το λόγο;

Μία ερμηνεία υπάρχει; Αυτή του δίνουν παράσταση; Δεν μπορεί δηλαδή να είναι απλά το ενδιαφέρον του κόσμου; Δεν μπορεί όλο αυτή η απήχηση να υποδηλώνει και την οργή των απλών πολιτών για την απόδοση ευθυνών;

Πρόεδρος, όχι δικηγόρος

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σε κάθε εξέταση μάρτυρα είναι αγχωμένος και σε ένταση. Αφήνουμε κατά μέρους πως κατά καιρούς κάνει αστειάκια και χιούμορ σε μια επιτροπή με 57 νεκρούς. Ας προσπεράσουμε και τις τοποθετήσεις του, ότι προστατεύει και τους συγγενείς από το θέατρο και την παράσταση των όσων ρωτούν, ή ακόμα αυτό που ανέφερε πως «κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν τον θάνατο 57 ανθρώπων».

Η στάση του σώματός του θυμίζει τερματοφύλακα πριν από εκτέλεση πέναλτι. Με άλλα λόγια, είναι έτοιμος να αποκρούσει κάθε ερώτηση που θα φέρει σε δύσκολη θέση τους συνοδοιπόρους του. Πολλές φορές θαρρείς πως θα πεταχτεί και θα αναφωνήσει… ένσταση, σαν άλλος δικηγόρος υπεράσπισης για να μη γίνει δεκτή η ερώτηση.

Ο δε τρόπος του, κάνει και την αγένεια να ντρέπεται. Που ακούστηκε πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής να πανηγυρίζει που ο Βασίλης Κόκκαλης διαβάζοντας την επιστολή των εργαζόμενων για άμεση επιδιόρθωση της γραμμής δεν κατέληγε σε θανατηφόρο ατύχημα, αλλά σε θέματα ασφαλείας. Το θέμα ήταν να μην καταλήγαμε σε τραγωδία στην πραγματική ζωή, όχι σε ένα κομμάτι χαρτί. Το καταλαβαίνετε αυτό που έγινε;

Να ρωτά Βουλευτής τον Κώστα Καραμανλή για ποιο λόγο δεν κάνατε κάτι αφού σας είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και επειδή τελικά δεν είχε αναφορά η επιστολή στη λέξη θανατηφόρο, να προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις;

Αμ ο κύριος Βρεττός της Νίκης; Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος απαντώντας σε τοποθέτηση του που ανέφερε «ως δημοσιογράφος ξέρετε πολύ καλά το κομμάτι της επικοινωνίας πόσο ρόλο παίζει» και να παίρνει απάντηση «κι εσείς ως υδραυλικός». Τι ήθελε να πει με αυτό; Γιατί δεν έγινε θέμα;

Η συγκεκριμένη ρητορική είναι πάγια από τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Άλλο περιστατικό: Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, ρωτούσε σε ήρεμο τόνο και ο Κώστας Καραμανλής έκανε άσχετους χαρακτηρισμούς και ειρωνείες, αλλά το προεδρείο προεξάρχοντος του Δημήτρη Μαρκόπουλου τον καλούσε να κατεβάζει τους τόνους και να μην έχει διάθεση να δημιουργήσει θέμα και εντυπώσεις.

Ο πρώτος ασεβής

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ισχυρίζεται πως επικρατεί μια δύσκολη κατάσταση στην εξεταστική επιτροπή των Τεμπών. Διότι κάποιοι άνθρωποι στήνουν σόου. Έχοντας δει τον Κώστα Καραμανλή να δακρύζει στις πρώτες του δηλώσεις, έχοντας δει ένα υπουργικό συμβούλιο να στήνει σόου θλίψης και οδύνης με φωτογραφίες στημένες και φτιαχτές, έπρεπε να είναι πιο εγκρατής.

Κάνει λόγο για την εικόνα που παρουσιάζει η επιτροπή προς τους συγγενείς των θυμάτων. Ας κατανοήσει αρχικά ποιος είναι ο ρόλος του. Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτικές θεωρίες και κανόνες. Δεν υπάρχουν κανόνες όταν πεθαίνουν από κρατική, πολιτειακή και πολιτική αμέλεια 57 άνθρωποι, όταν έχει συντελεστεί μια γενοκτονία. Οι συγγενείς δεν ενδιαφέρονται για την εικόνα, ή το πόσο ψηλά θα σηκωθούν οι τόνοι. Για απαντήσεις και δικαιοσύνη αδημονούν.

Ας προεδρεύσει ο κύριος Δημήτρης Μαρκόπουλος κι ας αφήσει σε άλλους το Life Coaching. Είναι ο πρώτος ασεβής προς όσους ακόμα θρηνούν και τους αδικοχαμένους. Αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο του. Αυτός στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει μόνο με χρόνους, ακριβά κουστούμια και στενές πολιτικές νόρμες. Έχει να κάνει με την ηθική που κουβαλάει ο καθένας μέσα του…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι μεγαλύτερη ΝΤΡΟΠΗ κι από τον Κώστα Καραμανλή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…