ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα – «Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία γερανού να επιχειρεί στο σημείο μετά το μπάζωμα»

Τέμπη: O B.Βλάχος απαντά στον ισχυρισμό ότι ο χώρος τσιμεντώθηκε δήθεν για να πατήσουν οι γερανοί - «Δεν υπήρχε κανένας λόγος για βιαστική αλλοίωση του χώρου»
Τέμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα – «Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία γερανού να επιχειρεί στο σημείο μετά το μπάζωμα»

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης Βλάχος, διέλυσε το κυβερνητικό αφήγημα που αναπαράγεται για το εγκληματικό μπάζωμα στα Τέμπη. Ποιο ήταν αυτό; Ότι ο τόπος της τραγωδίας εκχερσώθηκε και τσιμενταρίστηκε – δήθεν – για να μπορέσουν να… πατήσουν οι γερανοί ώστε να σηκώσουν τα βαγόνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται καν επιχειρήματα για να καταρριφθεί αυτό το γελοίο αφήγημα που προσφάτως αναμάσησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να βρει φωτογραφίες από τις εργασίες απομάκρυνσης των βαγονιών στο σημείο σύγκρουσης των τρένων. Σε αυτές φαίνονται ξεκάθαρα γερανοί να έχουν στήσει τα εκτεινόμενα «πόδια» τους στο χώμα, πριν καν ξεκινήσει η επιχείρηση του μπαζώματος.

Πάνω σε αυτήν την απλή αλλά ουσιαστικότατη παρατήρηση, ο Βαγγέλης Βλάχος έγραψε στο Χ (πρώην twitter): «αλήθεια, υπάρχει έστω μια φωτογραφία ενός γερανού να επιχειρεί στο σημείο ΜΕΤΑ από τη διαμόρφωση του χώρου;».

Η απάντηση είναι: όχι. Όσο και να ψάχνει κανείς, δεν θα βρει κάποια φωτογραφία με γερανούς να πατάνε πάνω στον μπαζωμένο – πλέον – χώρο. Οι γερανοί μπορούσαν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους στο χώμα, χωρίς να χρειάζεται κανένα μπάζωμα. Το έχουμε δει να γίνεται «άπειρες» φορές σε έργα οικοδομών.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε 2 φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας:

Τέμπη: O B.Βλάχος απαντά στον ισχυρισμό ότι ο χώρος τσιμεντώθηκε δήθεν για να πατήσουν οι γερανοί - «Δεν υπήρχε κανένας λόγος για βιαστική αλλοίωση του χώρου».

Τέμπη: O B.Βλάχος απαντά στον ισχυρισμό ότι ο χώρος τσιμεντώθηκε δήθεν για να πατήσουν οι γερανοί - «Δεν υπήρχε κανένας λόγος για βιαστική αλλοίωση του χώρου».

Μιας που γίνεται λόγος για φωτογραφίες, να αναφέρουμε και ένα επιπλέον στοιχείο που πραγματικά είναι εξοργιστικό. Στον τόπο της τραγωδίας δεν κλήθηκε καν η αστυνομία (ή μήπως δεν της επετράπη;) για λήψη φωτογραφιών ώστε να αποτυπωθούν οι θέσεις των θυμάτων και των βαγονιών! Ακόμα και σε ένα απλό τροχαίο ατύχημα, η αστυνομία προβλέπεται πάντα να βγάζει φωτογραφίες των εμπλεκόμενων οχημάτων, ΠΡΙΝ μετακινηθούν από το σημείο του ατυχήματος. Και για τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της ελληνικής ιστορίας, δεν ελήφθη ούτε μία υπηρεσιακή φωτογραφία!

Πάμε όμως παρακάτω. Ο Βαγγέλης Βλάχος σημειώνει στην ανάρτησή του ότι: «η γραμμή ανόδου δεν είχε κανένα σοβαρό πρόβλημα μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη, πέρα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης και κάποιες παραμορφώσεις.

Επομένως, και αν ήθελαν να συνεχίσουν να κινούνται τουλάχιστον τα εμπορικά τρένα το συντομότερο δυνατό, αυτό θα μπορούσε να γίνει με την επισκευή αυτών των μικρών προβλημάτων και με μονοδρόμηση μεταξύ Λάρισας και Λιτοχώρου (ή κάποιο αντίστοιχο σταθμό)».

Και προσθέτει ότι «με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συνεχιστεί η έρευνα στο πεδίο των συντριμμιών και της πυρκαγιάς για όσο χρόνο ήταν αναγκαίο».

Εδώ ο Βαγγέλης Βλάχος απλά σημειώνει μια απολύτως αυτονόητη διαχείριση της κατάστασης που θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά δεν συνέβη στην Ελλάδα. Η μετακίνηση των εμπορικών τρένων θα μπορούσε να εξασφαλιστεί, ανεξαρτήτως των εξονυχιστικών ερευνών που θα έπρεπε να γίνουν (αλλά δεν έγιναν) στον παρακείμενο χώρο της τραγωδίας.

Το τι κατάφεραν οι Αρχές με το ύποπτο και βιαστικό μπάζωμα του χώρου, το παραθέτει ο κ. Βλάχος στη συνέχεια:

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για μια τέτοια βιαστική αλλοίωση του χώρου. Αυτή η άμεση αλλοίωση του χώρου είχε τα εξής σοβαρά αποτελέσματα:

Να μην βρεθεί η αγνοούμενη.

Να μην περισυλλεχθούν όλα τα υπολείμματα των ταυτοποιημένων θυμάτων.

Να μην γίνουν όλες οι χημικές αναλύσεις στο πεδίο.

Να μην υπάρξει χαρτογράφηση και φωτογράφιση του χώρου.

Κανένα από τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής για να εξηγήσουν αυτήν την παρέμβαση δε στέκει και ούτε εξηγεί τη βιασύνη» αναφέρει ο Βαγγέλης Βλάχος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα – «Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία γερανού να επιχειρεί στο σημείο μετά το μπάζωμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.