ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Περίεργες καθυστερήσεις και πιθανές εξαφανίσεις στοιχείων καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν πως δεν τους δίνουν τις δικογραφίες – Ζητούν να γίνει έφοδος εισαγγελέων στον ΟΣΕ- Φοβούνται για καταστροφή στοιχείων
Τέμπη: Περίεργες καθυστερήσεις και πιθανές εξαφανίσεις στοιχείων καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Απίστευτες καταγγελίες έρχονται στο φως από τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, που φανερώνουν πως υπάρχουν εξαιρετικά περίεργα «κενά» και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τους θεσμούς που υποτίθεται πως θα λειτουργήσουν «με διαφάνεια και ταχύτητα», έτσι όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη πρώτη τους συνάντηση μετά την εθνική τραγωδία.

Οι οικογένειες που θρηνούν απαρηγόρητες για το χαμό των ανθρώπων τους, δεν φτάνει που ζουν έναν γολγοθά προσπαθώντας να διαχειριστούν το βαρύτατο πένθος τους, άλλα έχουν και τις αρμόδιες αρχές μετά από 10 ολόκληρες μέρες να συνεχίζουν να τους κρατούν στο «σκοτάδι», καθώς οι συγγενείς ακόμα δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τη δικογραφία για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων, αν και οι ανακριτικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το έργο τους με μεγάλη συντομία και ορθά δομημένη έρευνα, η δικογραφία για λόγους άγνωστους δεν τους έχει παραδοθεί ακόμα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση οκτώ ημερών μέχρι να πραγματοποιηθεί έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) στα γραφεία του ΟΣΕ και της Hellenic Train για τη συλλογή στοιχείων και εγγράφων τα οποία μπορεί να είναι κρίσιμα για τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αναμφισβήτητα είναι μια ενέργεια που θα έπρεπε να είχε γίνει το πρώτο 24ωρο, λόγω της πρωτοφανούς τραγωδίας για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε παρέμβαση για την αλλοίωση στοιχείων. Και το ότι άργησε τόσο πολύ να γίνει, δημιουργεί μεγάλα κενά εμπιστοσύνης στις οικογένειες των θυμάτων, που μάλιστα εκφράζουν φόβους ακόμα και για καταστροφή αρχείων και κρίσιμων στοιχείων και γι’ αυτό ζητούν να γίνει έφοδος από τους εισαγγελείς για να ανακτηθούν στοιχεία κρίσιμα για τη δικαστική διερεύνηση του δυστυχήματος.

Μια ακόμη παράμετρος της υπόθεσης που δημιουργεί εύλογες απορίες, άλλα και αγανάκτηση από τις οικογένειες των θυμάτων αποτελεί ότι ακόμα και μέχρι σήμερα οι διοικήσει του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ έχουν – τυπικά – παραιτηθεί, παραμένουν ακόμα στα γραφεία και υπογράφουν αποφάσεις, αφού με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί.

Τα ερωτηματικά παραμένουν δεκάδες, και μέρα με την μέρα το τοπίο αντί να ξεκαθαρίζει μοιάζει να γίνεται πιο ομιχλώδες. Ακόμα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση από αρμόδια αρχή για τον συνολικό αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων. Ενδεικτικό της οργής άλλα και της δυσπιστίας που νοιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων είναι πως εχθές ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης Βλάχος, κατήγγειλε την πρακτική της άρον-άρον κάλυψης της περιοχής του δυστυχήματος με άσφαλτο, καθότι τα συντρίμμια καθαρίστηκαν και απομακρύνθηκαν πριν καν αναλάβει η επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος να διενεργήσει αυτοψία στο σημείο.

Το σίγουρο είναι πως με όλα αυτά τα «περίεργα» που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να έχει χαθεί πλήρως η εμπιστοσύνη όχι μόνο των οικογενειών των θυμάτων, άλλα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Περίεργες καθυστερήσεις και πιθανές εξαφανίσεις στοιχείων καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.