ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ «θάβουν» τις κυβερνητικές ευθύνες και προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον σταθμάρχη

Προσβάλλουν τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού που πενθεί - Προβάλλουν τον σταθμάρχη σαν τον μοναδικό υπαίτιο της τραγωδίας στα Τέμπη
Τέμπη: Τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ «θάβουν» τις κυβερνητικές ευθύνες και προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον σταθμάρχη

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το μακάβριο έργο της περισυλλογής των σορών από τον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, και τα «παπαγαλάκια» της ενημέρωσης έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να τα φορτώσουν όλα σε έναν και μόνο άνθρωπο, τον 60χρονο σταθμάρχη κατά τη βάρδια του οποίου έλαβε χώρα η φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Πριν ακόμα βγουν τα πρώτα πορίσματα και αναζητηθούν οι ευθύνες, αρκετά ΜΜΕ έπιασαν… δουλειά και ξεκίνησαν το «πλυντήριο» της κυβέρνησης, μήπως και καταφέρουν να την βγάλουν από το κάδρο της εθνικής τραγωδίας.

Άλλοι δημοσιογράφοι τα βρήκαν όλα… καλά στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού μετά το δυστύχημα και φροντίζουν να το αναδείξουν όσο μπορούν, και άλλοι βάλθηκαν να κλίνουν το ουσιαστικό «ο σταθμάρχης», σε όλες τις πτώσεις, μήπως και με την πλύση εγκεφάλου πείσουν την κοινή γνώμη πως μόνο ένας άνθρωπος φταίει που οι υποδομές του σιδηροδρόμου βρίσκονται 100 χρόνια πίσω.

Τα γνωστά και μη εξαιρετέα «παπαγαλάκια» συμπεριφέρονται σαν να μην φταίει η πολιτική ηγεσία για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο, σαν να μην έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση για τα τεράστια κενά ασφαλείας στην λειτουργία του, σαν να φταίει ο… σταθμάρχης που ο ΟΣΕ ξεπουλήθηκε και αφέθηκε να ρημάξει για να πλουτίζουν οι «επενδυτές», οι οποίοι τον λειτουργούν με το μικρότερο δυνατό κόστος, αφήνοντας τις ζωές των επιβατών να παίζονται «κορώνα – γράμματα» κάθε φορά που εκτελείται ένα δρομολόγιο.

Οι κυβερνήσεις πήραν πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων και όμως, ακόμα το δίκτυο παραμένει απαρχαιωμένο. Πέρα από τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό και οι μεγαλύτερες ευθύνες αναλογούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μετά από σχεδόν 4 χρόνια στην εξουσία δεν έχει φροντίσει να εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και όλες οι προβλεπόμενες δικλείδες ασφαλείας στο σύνολο των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας.

Όση προπαγάνδα και αν επιστρατεύουν οι «κολαούζοι» της ενημέρωσης, ο λαός είναι απολύτως πεπεισμένος πως γι’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία δεν μπορεί να φταίει ένας και μόνο… υπάλληλος. Ούτε καν η παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή δεν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα οργής που υπάρχει. Ακόμα και αν ολόκληρη η κυβέρνηση έβγαινε σε παραίτηση, οι ζωές των παιδιών δεν γυρίζουν πίσω, η κρατική αδιαφορία θέρισε δεκάδες ζωές και αυτό δεν αλλάζει.

Το μίνιμουμ που μπορούν να κάνουν οι διάφοροι «παπαγάλοι» των media είναι να σεβαστούν την οργή των οικογενειών και την αγανάκτηση του κόσμου και να πάψουν να προσβάλλουν τη νοημοσύνη τους. Επιτέλους, τι άλλο χρειάζεται να γίνει σε αυτή τη χώρα για να σεβαστούν – κάποιοι – το πένθος ενός ολόκληρου λαού;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ «θάβουν» τις κυβερνητικές ευθύνες και προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον σταθμάρχη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.