ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Το Πρώτο Θέμα και ο ρόλος του στη μονταζιέρα είναι το δέντρο…

Το αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο για το δυστύχημα στα Τέμπη από το Πρώτο Θέμα έγινε την 1η Μαρτίου. Πλήρης εργαλειοποίηση ενός μέσου…
Τέμπη: Το Πρώτο Θέμα και ο ρόλος του στη μονταζιέρα είναι το δέντρο…

Το Πρώτο Θέμα ήταν που έφερε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από το ΒΗΜΑ έχει υποστεί στοχευμένη επεξεργασία. Η εργαλειοποίηση ενός μέσου στα καλύτερά της. Ακόμα και για ένα τραγικό δυστύχημα όπως αυτό στα Τέμπη.

Στο Twitter υπάρχει ένα δριμύ κατηγορώ κατά του Πρώτου Θέματος για τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου με τον Σταθμάρχη. Δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο όμως και να χάσουμε το δάσος. Διότι, όλα τα κανάλια ανεξαιρέτως πήραν το βίντεο και το δημοσίευσαν ατόφιο. Με άλλα λόγια, αν κυβερνητικές πηγές προσέγγιζαν τον οποιονδήποτε παραχωρώντας ένα βίντεο με ηχητικά αποσπάσματα από τη συνομιλία εκείνης της μοιραίας νύχτας, πιθανότατα να το δημοσιοποιούσε χωρίς πολλά πολλά.

Ο προβληματισμός οφείλει να είναι γενικότερος. Για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται και επί της ουσίας βάλλονται τα μέσα, όπως και το Πρώτο Θέμα, από το κυβερνών κόμμα. Βέβαια, το ότι το βίντεο έχει κατέβει και το γεγονός πως μέχρι αυτή την ώρα οι αποκαλύψεις δεν παίζουν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, δημιουργεί υποψίες. Αλλά δεν είναι εκεί η ουσία. Διότι, αυτή είναι μια ιστορία που δεν ξεκίνησε τώρα. Από τη λίστα Πέτσα και τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών δείχνει να έχει χάσει το νόημά της.

Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και δεν υπάρχει λύση ή κάποια ενδεδειγμένη συμπεριφορά. Διότι, λανθασμένο μοιάζει να πιστεύει τα αντίθετα από όσα λένε και να εξυφαίνεις σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας, λανθασμένο είναι και το να τρως ότι σου σερβίρεται αμάσητο.

Ακόμα μία φορά όμως αποδεικνύεται πως τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά όσα έχουν πρόσβαση και καλές επαφές με τις… πολυδιαφημισμένες κυβερνητικές πηγές, αποτελούν εργαλεία πως χρήση για την εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων και της κυβερνητικής ατζέντας, παρά για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Το βίντεο που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Το Πρώτο Θέμα και ο ρόλος του στη μονταζιέρα είναι το δέντρο…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…