ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέως Κωνσταντίνος: Σάιτ με τους βασιλιάδες της Ευρώπης ανακηρύσσει τον Παύλο βασιλιά της Ελλάδας – Τι λέει για την πολιτική

Ανταποκριτής ξένης ιστοσελίδας που ασχολείται με τις βασιλικές οικογένειες «ανακήρυξε» τον υιό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ως τον νέο βασιλιά της Ελλάδας!
Τέως Κωνσταντίνος: Σάιτ με τους βασιλιάδες της Ευρώπης ανακηρύσσει τον Παύλο βασιλιά της Ελλάδας – Τι λέει για την πολιτική

Τέως Κωνσταντίνος: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε την Τρίτη (10/1) και με τον θάνατό του έκλεισε και τυπικά το κεφάλαιο της βασιλείας στην χώρα μας, ωστόσο μια ιστοσελίδα φαίνεται πως έχει… διαφορετική άποψη.

Πρόκειται για το σάιτ «royalcentral.co.uk» που ειδικεύεται με τις ζωές των βασιλικών οικογενειών, ανά τον κόσμο, και μεταφέρει όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Ένας από τους ανταποκριτές της, ο Όσκαρ Αάνμοεν (νορβηγικής καταγωγής, με μάστερ στη στρατιωτική και πολιτική ιστορία των σκανδιναβικών χωρών) και λάτρης της βασιλείας – όπως μαρτυρά το προφίλ του στο Twitter- έχει κάνει σωρεία αναρτήσεων για τον Κωνσταντίνο, τη ζωή του και τη βασιλική οικογένεια της Ελλάδας γενικότερα.

Σε μία από αυτές παραθέτει άρθρο για τον πρωτότοκο γιο του τον Παύλο τον οποίο και ανακηρύσσει(!) ως τον επόμενο βασιλιά της Ελλάδας! Τι κι αν με το Δημοψήφισμα του 1974, οι Έλληνες; πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος.

Στην παρακάτω ανάρτησή του όπως βλέπετε στην οποία γράφει «Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! Να ζήσει η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Παύλος ο δεύτερος των Ελλήνων»

Τέως Κωνσταντίνος: Σάιτ με τους βασιλιάδες της Ευρώπης ανακηρύσσει τον Παύλο βασιλιά της Ελλάδας – Τι λέει για την πολιτική

Το εν λόγω άρθρο, το οποίο είναι εκτενές τιτλοφορείται ως εξής: «Ο πρίγκιπας που γεννήθηκε για να κυβερνήσει που έζησε τη ζωή του στην εξορία – Ο Παύλος της Ελλάδας» και αναφέρει αναλυτικά:

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Β’, τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας, κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας του. Αλλά για τους υποστηρικτές της ελληνικής μοναρχίας, το ερώτημα ποιος φέρει τώρα τη διεκδίκηση του στέμματος παραμένει. Κληρονόμος του Κωνσταντίνου ήταν ο πρωτότοκος γιος του, ο Παύλος.

Στις 20 Μαΐου 1967 γεννήθηκε ο διάδοχος της Ελλάδας Παύλος, επίσης πρίγκιπας της Δανίας. Ο Έλληνας διάδοχος είναι ο μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του Κωνσταντίνου Β’, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973 και της συζύγου του, Άννας-Μαρί της Δανίας. Τόσο η βασίλισσα Μαργκρέθη της Δανίας όσο και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είναι θείες του.

Όταν γεννήθηκε, ο διάδοχος Παύλος, εκτόπισε τη μεγαλύτερη αδερφή του, Αλεξία, ως διάδοχο του θρόνου ακολουθώντας τους κανόνες της τάξης της διαδοχής της Ελλάδας. Ο Πρίγκιπας μεγάλωσε στο Ανάκτορο Τατοΐ στην Αθήνα. Ο Παύλος γεννήθηκε σε μια ταραγμένη εποχή της ελληνικής πολιτικής. Η Ελλάδα αυτή την εποχή χαρακτηριζόταν από στρατιωτικά πραξικοπήματα και αστάθεια.

Ο πατέρας του διαδόχου Παύλου, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’, είχε αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου, το 1964. Το 1967, την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Παύλος, η ελληνική βασιλική οικογένεια ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα . Τον Δεκέμβριο του 1967 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επιχείρησε ένα αντιπραξικόπημα, αλλά δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή στρατιωτική υποστήριξη.

Ως εκ τούτου, το 1967 η βασιλική οικογένεια έπρεπε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πρώτα πήγαν στη Ρώμη. Από τη Ρώμη πήγαν στην Κοπεγχάγη και έζησαν με τη μητέρα της βασίλισσας Anne-Marie, βασίλισσα Ingrid, για κάποιο διάστημα.

Ο διάδοχος Παύλος σπούδασε στο Λονδίνο στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου, που ιδρύθηκε από τους γονείς του καθώς και στο Armand Hammer United World College στις ΗΠΑ. Ο διάδοχος έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst του Βρετανικού Στρατού.

Ως ενήλικας, έχει ζήσει στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, εργαζόμενος ως σύμβουλος επενδύσεων. Ο Παύλος παντρεύτηκε τη βρετανικής καταγωγής κληρονόμο Marie-Chantal Miller, την 1η Ιουλίου 1995. Το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά την Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, τον Πρίγκιπα Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Πρίγκιπα Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Πρίγκιπα Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Πρίγκιπα Αριστείδη-Σταύρο.

Ο Έλληνας διάδοχος και η οικογένειά του εμφανίζονται συχνά σε επίσημους βασιλικούς εορτασμούς στην Ευρώπη. Εξάλλου, πολλοί από τους στενούς συγγενείς του διαδόχου είναι σημαντικοί ευρωπαίοι βασιλικοί. Ο διάδοχος κατά τα άλλα ελάχιστα ασχολείται με την ελληνική πολιτική.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.