ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην ιστορική «βίλα Γαλήνη» των Παπανδρέου, στο Καστρί, μένει ο γιος του Νικολάος

Νικόλαος και Τατιάνα διαμένουν στην Ελλάδα από το 2013, συγκεκριμένα ζουν στο σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί.
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην ιστορική «βίλα Γαλήνη» των Παπανδρέου, στο Καστρί, μένει ο γιος του Νικολάος

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Την ώρα που ο πρωτότοκος γιος του Παύλος και η Μαρί Σαντάλ είναι πιθανό να διαμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, ο άλλος γιος του Νικόλαος διαμένει εδώ και περίπου 10 χρόνια στην χώρα μας, με την όμορφή σύζυγό του Τατιάνα  Μπλάτνικ .

Η 43 χρονος γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την μεριά της Γερμανίδας μητέρας της (εγγονή της Κόμισσας Ελίνκα φον Άϊνζιντελ, απογόνου του Γουλιέλμου Β΄ εκλέκτορα της Έσσης έχει γεννηθεί στη Βενεζουέλα, ενώ ο πατέρας της ήταν Σλοβένος επιχειρηματίας και πέθανε όταν εκείνη ήταν 6 ετών (το 1986).

Νικόλαος και Τατιάνα διαμένουν στην Ελλάδα από το 2013, τρία χρόνια μετά τον εντυπωσιακό γάμο τους στις Σπέτσες. Ο δεύτερος κατά σειρά γιος της τέως βασιλικής οικογένειας, είναι, μέχρι στιγμής, το μόνο παιδί του τέως και της Άννας Μαρίας που ζει στην Ελλάδα. Με τη σύζυγό του, ζουν στο σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί.

Πρόκειται για το μέρος που ο Γεώργιος Παπανδρέου ταύτισε με την αντιμοναρχική πολιτική του δράση, το σπίτι που και ο Αντρέας Παπανδρέου έγραψε την δική του ιστορία. Το σπίτι, η ιστορική βίλα Γαλήνη, που σήμερα μετά τον Γεώργιο και τον Αντρέα Παπανδρέου μένουν ο Νικόλαος και η Τατιάνα συνορεύει με το σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου και η μετακόμιση τους έγινε μάλιστα σε ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έλειπε εκτός Αθηνών.

Στο σπίτι της, που είναι πνιγμένο στο πράσινο, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη η Τατιάνα στο MEGA. Είναι ένα σπίτι που οι περιπέτειες μέχρι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς ήταν πολλές.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην ιστορική «βίλα Γαλήνη» των Παπανδρέου, στο Καστρί, μένει ο γιος του Νικολάος

Η βίλα είχε κληροδοτηθεί από την Σοφία Μινέικο με ιδιόχειρη διαθήκη της στα εγγόνια της και όχι στον Αντρέα, όταν κάποια στιγμή ξεκαθάρισε το τοπίο από τις δικαστικές διαμάχες με τους κληρονόμους, έναν αγοραστή που όμως την είχε αγοράσει από τον Αντρέα, και τα υπουργεία, ήρθε και η εφορία να το βγάλει στο σφυρί για 500.000 €.

Όταν και αυτό το κεφάλαιο έκλεισε ήρθε η ώρα που ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα ως ενοικιαστές σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου με ιδιοκτήτρια τη Σοφία Παπανδρέου .

Μάλιστα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, κατά της οποίας στράφηκε η κ. Σοφία Παπανδρέου, η βίλα Γαλήνη στο Καστρί της Νέας Ερυθραίας αποτελεί μνημείο.

Η βίλα που μένει ο Νικόλαος χτίστηκε στο οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, και είχε δοθεί αντιπαροχή για να χτιστεί ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια τεσσάρων κατοικιών από 140 έως 300 τ.μ. υπερπολυτελούς κατασκευής με τζακούζι στην βεράντα .

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Mega για το σπίτι του Νικόλαου και της Τατιάνας 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην ιστορική «βίλα Γαλήνη» των Παπανδρέου, στο Καστρί, μένει ο γιος του Νικολάος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.