ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΡΝΑ: Νίκη των κατοίκων και δεν θα γίνει το Αιολικό Πάρκο που σχεδίαζε στα Πιέρια Όρη

Μεγάλη νίκη για τους κατοίκους της περιοχής καθώς η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να αποσύρει τη μελέτη για τα αιολικά.
ΤΕΡΝΑ: Νίκη των κατοίκων και δεν θα γίνει το Αιολικό Πάρκο που σχεδίαζε στα Πιέρια Όρη

Η γνωστή εταιρεία ΤΕΡΝΑ απέσυρε τη μελέτη για τις ανεμογεννήτριες που θα έμπαιναν στα Πιέρια όρη μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι σημείωσαν τεράστια νίκη στον αγώνα τους.

Παρότι λοιπόν η ΤΕΡΝΑ είχε την άδεια παραγωγής για να δημιουργηθεί Αιολικό Πάρκο στα Πιέρια όρη ανάμεσα σε Βελβεντό και Κατερίνη, η εταιρεία έκανε τελικά πίσω.

Κάτοικοι της περιοχής, φορείς και αυτοδιοίκηση έφεραν από την πρώτη στιγμή αντίρρηση στην τοποθέτηση 13 ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Με γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες κάθε είδους οι ντόπιοι εκδήλωναν συνεχώς την αντίθεσή τους για την καταστροφή του δασικού οικοσυστήματος σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura. Πέρα από τις κινητοποιήσεις όμως η διεύθυνση δασών Πιερίας έδωσε τη δική της αρνητική γνωμοδότηση.

Ο δικηγόρος Τρύφωνας Κόλλας δήλωσε για την απόσυρση της εταιρείας πως πρόκειται για μια τεράστια νίκη για τους κατοίκους. «Η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να αποσύρει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Αιολικό Πάρκο που σχεδίαζε να κατασκευάσει στα Πιέρια Όρη, ύστερα από τις εμπεριστατωμένες Αντιρρήσεις – Απόψεις που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις σειράς κρίσιμων υπηρεσιών.», σημείωσε.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης:

Τέλος στα αιολικά πάρκα για λόγους Εθνικής Ασφάλειας – Αυτό φοβάται το ΓΕΕΘΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΤΕΡΝΑ: Νίκη των κατοίκων και δεν θα γίνει το Αιολικό Πάρκο που σχεδίαζε στα Πιέρια Όρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.