ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερα «όχι» στον Τσίπρα για τη «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς
Τέσσερα «όχι» στον Τσίπρα για τη «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Όχι από Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη, άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Πρώτος απέρριψε την πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούμενος από τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το Βασίλη Λεβέντη.

 «Η κυβέρνηση δεν έχει υιοθετήσει την πρόταση “Μακεδονία του Ίλιντεν”, διότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία για ονομασία erga omnes και αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Φώφη Γεννηματά κι εκείνη απάντησε:

«Πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, αναθεώρηση του συντάγματος και ονομασία erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό», ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως:

«Ακόμη κι αν είχαν λυθεί όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός και η αλλαγή του συντάγματος, διαφωνώ με το όνομα γιατί δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά εθνοτικό».

Να σημειωθεί πως ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε πως θεωρεί ότι, θα επικρατήσει το όνομα «Nova Makedonija».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέσσερα «όχι» στον Τσίπρα για τη «Μακεδονία του Ίλιντεν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.