ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: «Επιλογή τους να μην εργάζονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» – «Σέβομαι περισσότερο τους επικουρικούς»!

Ο Θάνος Πλεύρης βάφτισε «επιλογή» τον εκβιασμό, και πρόσβαλλε τους υγειονομικούς σε αναστολή, λέγοντας πως «σέβεται περισσότερο» τους επικουρικούς που πήραν τη θέση τους.
Θ. Πλεύρης: «Επιλογή τους να μην εργάζονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» – «Σέβομαι περισσότερο τους επικουρικούς»!

Πέρα από κάθε όριο έχει ξεφύγει πλέον η προκλητική στάση του Θάνου Πλεύρη απέναντι στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Ενώ η κυβέρνηση καθιέρωσε τον ωμό εκβιασμό ως μέσο πίεσης για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ο Θάνος Πλεύρης δηλώνει τώρα πως αυτοί οι άνθρωποι… φταίνε επειδή δεν υπέκυψαν στον εξαναγκασμό!

Μάλιστα, χωρίς ίχνος πολιτικής αιδούς, ο υπουργός Υγείας θεωρεί πως οι υγειονομικοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να μην εργάζονται, και όχι η κυβέρνηση που τους εξεδίωξε από τα νοσοκομεία!

«Έχουν επιλέξει να μην εργάζονται, γιατί η πολιτεία τους έθεσε σε αναστολή. Το μέτρο ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου», είπε με χαρακτηριστική ψυχρότητα για το ενδεχόμενο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, ο Θάνος Πλεύρης.

Μιλάμε για ένα κυβερνητικό σκεπτικό που στην κυριολεξία κάνει το μαύρο – άσπρο. Οι υγειονομικοί όχι μόνο δεν έχουν επιλέξει να μην εργάζονται, άλλα εδώ και οκτώ μήνες αγωνίζονται και διεκδικούν καθημερινώς το δικαίωμα τους να εργαστούν. Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ εμβολιασμένων υγειονομικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, απέδειξε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο να μένουν εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Κατέρρευσε με πάταγο το σαθρό αφήγημα της κυβέρνησης, πως οι υγειονομικοί έμεναν εκτός νοσοκομείων επειδή αποτελούσαν… κίνδυνο για τους συναδέλφους τους, και τους ασθενείς. Από τον ερχομό της μετάλλαξης «όμικρον» που σάρωσε το εμβολιασμένο προσωπικό των νοσοκομείων, αποδείχθηκε πως είχαμε να κάνουμε αποκλειστικά με ένα κυβερνητικό «πείσμα».

Κι όμως ο Θάνος Πλεύρης χωρίς να δίνει την παραμικρή εξήγηση γι’ αυτή την κατάφορη αδικία, επιτίθεται στους υγειονομικούς και κατ’ επέκταση στις χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται σε καθεστώς ανέχειας, λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων. Μάλιστα δεν δίστασε να προεξοφλήσει πως το επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε στο ΕΣΥ θα παραμείνει σίγουρα ως 31/12, γιατί θα καλύπτει τις θέσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Θάνος Πλεύρης: «Σέβομαι περισσότερο τους επικουρικούς»

Και προχωρώντας σε μια απίστευτη δήλωση αναλγησίας και προκλητικότητας, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «σέβεται περισσότερο» τους επικουρικούς, από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! Δηλαδή σέβεται περισσότερο τους λίγους «αναπληρωματικούς» που άρον άρον προσέλαβε το υπουργείο για να «μπαλωθούν» λίγο τα τεράστια κενά που δημιούργησε στο ΕΣΥ, απ’ ότι τους πολύπειρους επαγγελματίες που τελούν υπό το καθεστώς εκβιασμού!

«Όσο διαρκεί η πανδημία, θα είναι σε αναστολή. Κατ’ ελάχιστον οι γιατροί κι οι νοσηλευτές, παραβιάζουν τους κανόνες. Αν αλλάξουν τα δεδομένα της πανδημίας, θα το δούμε», σημείωσε, καταλήγοντας ότι, πρόκειται για 3.500 υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, οι 1.000 εκ των οποίων έχουν νοσήσει και επέστρεψαν με το πιστοποιητικό νόσησης.

«Όταν επιστρέφει ο ανεμβολίαστος που εμβολιάστηκε, είτε γιατί εμβολιάστηκε, είτε γιατί νόσησε, δεν ανανεώνεται η σύμβαση του αναπληρωματικού, αφού καλύφθηκε η θέση του», τόνισε λέγοντας πως, θέλουμε να βρούμε ρύθμιση, ώστε να παραμείνει αυτό το προσωπικό. Τους σέβομαι περισσότερο από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή όχι απλά εκδιώχθηκαν, όχι απλά αντιμετωπίζουν μια κυβέρνηση που αρνείται να τους ακούσει, άλλα έχουν και έναν υπουργό Υγείας να τους προσβάλλει, λέγοντας πως δεν αξίζουν το σεβασμό.

Τέτοιες αδιανόητες δηλώσεις δείχνουν πως έχει χαθεί κάθε ίχνος πολιτικής τσίπας. Η κυβέρνηση παραμένει ανάλγητη ως το τέλος, ακόμα και τώρα που κάθε λογικό επιχείρημα έχει καταπέσει. Και αναρωτιέται κανείς μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατρακύλα;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θ. Πλεύρης: «Επιλογή τους να μην εργάζονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» – «Σέβομαι περισσότερο τους επικουρικούς»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.