ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος ποδοσφαιριστή στη Σύρο: «Είναι δυνατόν αθλητές να παθαίνουν καρδιά; Πρέπει να σώσουμε τα άλλα παιδιά», ξεσπά ο πατέρας

Ξεσπά ο πατέρας του 28χρονου ποδοσφαιριστή που πέθανε ξαφνικά: «Δεν έπινε, δεν κάπνιζε, είχε καλές εξετάσεις - Του είπαν ότι η καρδιά του είναι σαν ταύρου»
Θάνατος ποδοσφαιριστή στη Σύρο: «Είναι δυνατόν αθλητές να παθαίνουν καρδιά; Πρέπει να σώσουμε τα άλλα παιδιά», ξεσπά ο πατέρας

Ανείπωτη είναι η θλίψη στην τοπική κοινότητα της Σύρου, από τον ξαφνικό θάνατο ενός 28χρονου ποδοσφαιριστή, ενώ πολλά ερωτήματα προκύπτουν γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του. Ο απαρηγόρητος πατέρας του 28χρονου ξεκάθαρα κάνει λόγο για αμέλεια των γιατρών, όμως ταυτόχρονα θίγει και το σοβαρότατο θέμα των ξαφνικών θανάτων νέων και υγιών ανθρώπων, για το οποίο οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν και προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Οι ξαφνικοί θάνατοι νεότατων ανθρώπων και μάλιστα ακόμα και αθλητών, είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που πλέον απασχολεί συχνά την ειδησεογραφία, με όλο και νέα περιστατικά να εμφανίζονται. Μόλις πριν 2 μέρες στη Θεσσαλονίκη ένας 18χρονος κατέρρευσε παθαίνοντας ανακοπή καρδιάς, την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του σε γήπεδο 5Χ5. Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι όπως καταγράφεται σε σχετική λίστα της FIFA, οι αιφνίδιοι θάνατοι ποδοσφαιριστών μέσα στα γήπεδα που σημειώθηκαν εντός του 2021 παρουσίασαν υπέρ – πενταπλασιασμό (!) σε σχέση με το μέσο όρο θανάτων της τελευταίας δεκαετίας.

Όσον αφορά τον άτυχο 28χρονο Κωνσταντίνο από την Σύρο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA, την Κυριακή το πρωί (12/2) ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και κάλεσε την μητέρα του στο τηλέφωνο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όταν έφτασαν εκεί, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, δηλαδή καρδιογράφημα, ακτινογραφία και γενική αίματος. Κατά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2), οι γιατροί άφησαν τον ποδοσφαιριστή να φύγει (ενώ εκείνος συνέχισε να μη νιώθει καλά) δίνοντας του ένα σκεύασμα για την αναπνοή και λέγοντας του ότι μάλλον είχε κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο 28χρονος ωστόσο συνέχιζε να νιώθει άσχημα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ από τον βήχα τον οποίο είχε. Το πρωί η μητέρα του βλέποντας την κατάσταση του Κωνσταντίνου, έκλεισε ραντεβού με έναν πνευμονολόγο. Ο πνευμονολόγος τους παρέπεμψε στον καρδιολόγο ο οποίος τον είχε εξετάσει και παλαιότερα χωρίς ωστόσο να του βρει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά. Ο 28χρονος συνέχιζε να μην αισθάνεται καλά και να έχει ταχυκαρδία, και ο γιατρός τους είπε να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο.

Εκεί λοιπόν ο νεαρός δεν άντεξε, στην διαδρομή λιποθύμησε. Η μητέρα του, μη ξέροντας τι να κάνει κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο με τη σειρά του καθυστέρησε.

«Του είπαν ότι η καρδιά του είναι σαν ταύρου»

Συνταρακτικά είναι τα όσα είπε ο πατέρας του 28χρονου, Χρήστος Φελουτζής, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον χαμό του παιδιού του, την αβλεψία των γιατρών, άλλα και το φαινόμενο των ξαφνικών θανάτων νέων, που ενώ ήταν υγιέστατοι ξαφνικά αντιμετωπίζουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και καταρρέουν.

«Ήθελα να το πολεμήσω όσο μπορώ, γιατί είναι κρίμα ένα νέο παιδί που θα ξεκινούσε τη ζωή του, να χαθεί τόσο άδικα. Γιατί κατ΄ εμέ το παιδί χάθηκε άδικα από αβλεψία των γιατρών. Το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, αφού το έστειλαν για ακτινογραφία που είναι στα 30 μέτρα από τα εξωτερικά, και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά καλά για να πάει να βγάλει ακτινογραφία», είπε αρχικά.

«Το παιδί στο σπίτι δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τον βήχα και τις ενοχλήσεις, δεν ένιωθε καλά. Είχε δυσφορία στην αναπνοή του. Τα νοσοκομεία στην επαρχία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, αυτό μας δείχνει αυτή η περίπτωση. Από αυτό που μας είπαν αναφορικά με την αιτία θανάτου, ήταν από πνευμονική εμβολή, αλλά περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, που έχουν σταλεί στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο κ. Φελουτζής.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 28χρονου λέει το προφανές για την άθλια κατάσταση των νοσοκομείων της επαρχίας που υπολειτουργούν με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα στα νησιά της Ελλάδας η κατάσταση είναι απελπιστική, με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Απότοκο της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας.

Και ο κ. Φελουτζής συνέχισε: «Θα κινηθώ νομικά, πρέπει να σώσουμε και άλλα παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό που έχει γίνει; Αθλητές παιδιά, που προσέχουν την υγεία τους να παθαίνουν καρδιακές προσβολές; Είχαμε πάει σε 3 γιατρούς. Η δυσφορία ξεκίνησε από την προηγούμενη Πέμπτη, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, είχε κάνει πριν από έναν μήνα όλες τις εξετάσεις με την ομάδα που έπαιζε και είχαν βγει καλές.

Τι προκαλεί όλες αυτές τις καρδιακές προσβολές και πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση από την στιγμή που ένας χαροκαμένος πατέρας μόνος του προσπαθεί με τις φτωχές δυνάμεις του να σώσει και άλλα παιδιά από την ίδια τραγική μοίρα, και την ίδια στιγμή ένα ολόκληρο υπουργείο Υγείας, φορείς Υγείας και «ειδικοί» προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτα;

Τα μοναδικά γεγονότα που συμπίπτουν χρονικά με το ξεκίνημα του φαινομένου των αιφνίδιων θανάτων νέων ανθρώπων και αθλητών, είναι το πέρασμα της πανδημίας και οι μαζικοί εμβολιασμοί, ωστόσο ουδείς από τους ιθύνοντες ενδιαφέρεται για να δώσει πειστικές απαντήσεις γι’ αυτή την «επιδημία» ξαφνικών θανάτων. Αιφνίδιοι θάνατοι συνέβαιναν πάντοτε, άλλα κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως υπήρξε εποχή που να συνέβαιναν με τέτοια συχνότητα, όπως το 2021, το 2022 και το 2023.

«Πήγαμε σε πνευμονολόγο, μας έστειλε σε καρδιολόγο, του είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και να πάει να παίξει και ότι η καρδιά του είναι σαν ταύρου, και αν νιώσει δυσφορία να σταματήσει. Το παιδί πήγε στην προπόνησή του και μετά από 10 λεπτά σταμάτησε γιατί δεν ένιωθε καλά. Πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που δεν κράτησαν το παιδί στο νοσοκομείο όταν είχε αυτές τις ενοχλήσεις», κατέληξε ο πατέρας του 28χρονου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνατος ποδοσφαιριστή στη Σύρο: «Είναι δυνατόν αθλητές να παθαίνουν καρδιά; Πρέπει να σώσουμε τα άλλα παιδιά», ξεσπά ο πατέρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.