ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Άρση όλων των μέτρων μέχρι τέλος Μαρτίου

Άρση όλων των μέτρων μέχρι το τέλος Μαρτίου προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης.
Θάνος Πλεύρης: Άρση όλων των μέτρων μέχρι τέλος Μαρτίου

Η θερινή τουριστική περίοδος αχνοφαίνεται και ως δια μαγείας η Κυβέρνηση ετοιμάζεται και πάλι να άρει τα μέτρα που η ίδια είχε λάβει, κάτι το οποίο προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πιο συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε πως πρόθεση των κυβερνώντων μετά από όσα αποφασίστηκαν στο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η άρση των μέτρων από τα μέσα έως το τέλος του Μαρτίου.

Με βάση αυτό το σκεπτικό αναμένεται να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας χωρίς να υπάρχει χρόνος για εφησυχασμός, όπως βέβαια σημείωσε.

Παρότι οι ειδικοί μιλούν για ένα δύσκολο φθινόπωρο μετά από αυτές τις αποφάσεις ενόψει του καλοκαιριού, ο Υπουργός δήλωσε πως δεν θα πρέπει να θεωρούμε πως έχει τελειώσει η πανδημία καθώς ακόμη και το υπάρχον στέλεχος του κορονοϊού μπορεί να αποδειχθεί στο μέλλον πιο επικίνδυνο από την απλή εποχιακή γρίπη.

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών καυχώμενος για τα σκληρά μέτρα διαχωρισμού που έχουν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους πολίτες και τους έχουν οδηγήσει σε τέλμα.

Ακόμη μίλησε για αποσυμφόρηση της πίεσης που έχει ασκηθεί στο ΕΣΥ, την οποία έχουν δημιουργήσει και οι δικές του αποφάσεις, με χιλιάδες υγειονομικούς να βρίσκονται μπροστά από την απόλυση ενώ οι ΜΕΘ βρίσκονται υπό διάλυση και τα κρούσματα σπάνε κάθε ρεκόρ σε καθημερινή βάση.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά. Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος Μαρτίου ανεξαρτήτως της επιδημιολογικής κατάστασης λόγω της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου. 

Όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει ουσιαστικά η δημόσια υγεία…αλλά και με αποδείξεις, φαίνεται πως λειτουργούν με μόνο γνώμονα την οικονομία, ανεξαρτήτως πως χθες ξεπεράσαμε τους 25.000 νεκρούς στη χώρα από covid.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Μπισμπίκης – Δέσποινα Βανδή μαζί σε ταινία;

Masterchef: ΤΕΛΟΣ από το STAR;







Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Άρση όλων των μέτρων μέχρι τέλος Μαρτίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.