ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Δεν κολλάει τώρα στους κλειστούς χώρους – Από Σεπτέμβρη που θα φύγουν οι τουρίστες «με το καλό»

Ενώ η κυβέρνηση για 2 χρόνια είχε κάνει «φρούρια» τους κλειστούς χώρους, τώρα ο Θάνος Πλεύρης τους «αθωώνει» χάριν του τουρισμού.
Θάνος Πλεύρης: Δεν κολλάει τώρα στους κλειστούς χώρους – Από Σεπτέμβρη που θα φύγουν οι τουρίστες «με το καλό»

Θάνος Πλεύρης: Συνεχίζει να υποτιμά και να προκαλεί την κοινή λογική του λαού η κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη στρατηγική της για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα έργα και τις ημέρες του υπουργείου Υγείας, ο κορονοϊός από τη μία… πηγαίνει «διακοπές» από τις αρχές Ιουνίου και από την άλλη είμαστε… σίγουροι πως θα μας επισκεφθεί αμέσως μόλις μπει το φθινόπωρο.

Από τη μία έχουμε τρομοκρατία προς τους πολίτες με «ειδικούς» να συντηρούν το κλίμα φόβου, και από την άλλη βγαίνει απόφαση πως οι τουρίστες δεν υποχρεούνται να μπαίνουν σε πενθήμερη καραντίνα, σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί.

Από τη μία έχουμε ειδικούς να προειδοποιούν πως δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την ασφάλεια και τη χρησιμότητα της 4ης δόσης, και από την άλλη έχουμε τη Μίνα Γκάγκα που ελαφρά τη καρδία δηλώνει πως όποιος φοβάται μπορεί να πάει να την κάνει για… παρηγοριά.

Και τώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προσφέρει ένα νέο «μονόπρακτο» σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Μιλώντας σήμερα στον Alpha, ο κ. Πλεύρης ρωτήθηκε γιατί η πολιτεία δεν παίρνει μέτρα για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα.

«Είμαστε σε ένα κύμα το οποίο βαίνει προς την κορύφωση. Ενώ τις προηγούμενες βδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%-120%, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 10%. Το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος είναι ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες», δήλωσε αρχικά ο Θ. Πλεύρης.

Για να καταλήξει σημειώνοντας πως «υπάρχει σύσταση για τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Όμως η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες, όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει πως άνοιξη, φθινόπωρο και χειμώνα τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση είχε σχεδόν «δαιμονοποιήσει» τους κλειστούς χώρους, προκειμένου να επιβάλλει τα άχρηστα και αντι – επιστημονικά «πιστοποιητικά εμβολιασμού». Με ειδικές σημάνσεις στα μαγαζιά και απολυταρχικούς αποκλεισμούς στους μη εμβολιασμένους, οι κλειστοί χώροι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως πχ. super markets, φαρμακεία κ.λπ) είχαν γίνει αποκλειστικό «προνόμιο» των εμβολιασμένων.

Ακόμη και όταν αποδείχθηκε πως τα πλήθη εμβολιασμένων που στοιβάζονταν στα κέντρα διασκέδασης και τις καφετέριες γίνονταν εστίες υπερμετάδοσης, ούτε τότε είχε θορυβηθεί το υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας να επιτρέπει τις υγειονομικές «βόμβες» για να μην δυσαρεστηθούν όσοι δέχθηκαν τον εξαναγκασμό.

Και σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, στις υπηρεσίες του Τουρισμού, αλλάζει αφήγημα (κατά το τι εξυπηρετεί την κυβέρνηση) και «αθωώνει» τους κλειστούς χώρους, ξεκινώντας να βρίσκει… επικίνδυνους τους ανοιχτούς! Την ίδια στιγμή μια πλειάδα επιστημόνων έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος εδώ και δυόμιση έτη, υποστηρίζοντας πως η μετάδοση γίνεται κυρίως σε κλειστούς χώρους και ότι στην ύπαιθρο ο κίνδυνος είναι από μικρός έως απειροελάχιστος.

Δεν χρησιμοποιούνται κατά κόρον οι εσωτερικοί χώροι και το καλοκαίρι; Δεν μπαίνουν χιλιάδες κόσμου σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους σε γραφεία, εμπορικά καταστήματα, μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, νοσοκομεία και αλλού;

Τι άλλο θα επιστρατεύσει ο κ. Πλεύρης ως δικαιολογία προκειμένου να μην χαλάσει η καλοζωία των τουριστών; Και πόσο θα νοιώσει αυτός ο λαός πως τον κοροϊδεύουν, όταν από φθινόπωρο ο υπουργός Υγείας ξεκινήσει και πάλι το «τροπάρι» για επικινδυνότητα των εσωτερικών χώρων, προκειμένου να μπουν και πάλι σε εφαρμογή τα ανόητα πιστοποιητικά… «κοινωνικών φρονημάτων»;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Δεν κολλάει τώρα στους κλειστούς χώρους – Από Σεπτέμβρη που θα φύγουν οι τουρίστες «με το καλό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.