ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Εκδικητικός προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Δηλώνει «υπέρ» στο να απολυθούν αν δεν εμβολιαστούν!

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε υπέρ της απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών και απέδειξε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση προτιμά τον δρόμο της εκδικητικότητας και του αυταρχισμού.
Θάνος Πλεύρης: Εκδικητικός προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Δηλώνει «υπέρ» στο να απολυθούν αν δεν εμβολιαστούν!

Θάνος Πλεύρης: Σταθερή στον δρόμο των απολυταρχικών και τιμωρητικών αποφάσεων παραμένει η κυβέρνηση, δείχνοντας το πιο σκληρό πρόσωπο προς τους χιλιάδες υγειονομικούς (και ήρωες του 2020) που βρίσκονται ακόμα σε αναστολή. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και έδωσε «σήμα» για αποπομπή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δεν θα έχει εμβολιαστεί μέχρι την 31 Μαρτίου.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το αν θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης δήλωσε πρόθυμος για μια απάνθρωπη μεταχείριση προς τους αδικημένους εργαζόμενους λέγοντας:

«Ως Υπουργός το έχω θέσει το θέμα και είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει από την κυβέρνηση και το εξετάζουμε συνολικά. Αυτή τη στιγμή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπαίνουν σε αναστολή εργασίας έως ότου εμβολιαστούν. Πλέον έχει φτάσει η ώρα να αποφασίσουμε κι εμείς και μέσα σε αυτόν τον χρόνο θα το αποφασίσουμε μέχρι 31 Μαρτίου. Αν πλέον ο εμβολιασμός για Covid, ασχέτως του πανδημικού φαινομένου, θα είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, αν αποφασίσουμε κάτι τέτοιο, εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας θέσης, τότε προφανέστατα όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Βλέπουμε λοιπόν πως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας συναινεί απόλυτα σε μια πράξη καθαρής εκδικητικότητας προς τους υγειονομικούς, φανερώνοντας την αγνωμοσύνη και τον παράλογο αυταρχισμό που συνεχίζει να διακρίνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό τα δημόσια νοσοκομεία «βράζουν» από χιλιάδες κρούσματα εμβολιασμένων υγειονομικών, η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχθεί τα τραγικά λάθη της. Δηλαδή το ότι επέβαλλε έναν αχρείαστο διχασμό στο ΕΣΥ, θεμελιωμένο πάνω σε περιορισμένης αποτελεσματικότητας σκευάσματα που τελικά δεν στάθηκαν ικανά ώστε να σταματήσουν την έκρηξη διασποράς στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Και ενώ οι χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα ζωής στο τσακισμένο ΕΣΥ επιστρέφοντας στο καθήκον τους με καθημερινά τεστ, η κυβέρνηση προτιμά να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο εμβολιασμός κάποιο… πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων ή απόδειξη υπακοής στις επιταγές του Μαξίμου.

Προτιμούν να αφήσουν αποδεκατισμένο τον «στρατό» της δημόσιας υγείας και εκτεθειμένους τους πολίτες σε ένα ΕΣΥ που υπολειτουργεί, παρά να απολογηθούν για τα λάθη τους και να πάρουν πίσω τους υγειονομικούς που πέταξαν στον δρόμο.

Το ότι ο υπουργός Υγείας είναι της άποψης να εκδιωχθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ασχέτως αν θα υπάρχει θέμα εξελισσόμενης πανδημίας, φανερώνει το μέγεθος της παράνοιας και της αναλγησίας των κυβερνητικών, που δηλώνουν πρόθυμοι να αφήσουν χιλιάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα, κυριολεκτικά για το τίποτα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Εκδικητικός προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Δηλώνει «υπέρ» στο να απολυθούν αν δεν εμβολιαστούν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.