ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί – Βόμβα με νέο σχέδιο νόμου

Ο Θάνος Πλεύρης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ένα νέο σχέδιο νόμου που οδηγεί κάθε ανεμβολίαστο υγειονομικό εκτός του ΕΣΥ.
Θάνος Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί – Βόμβα με νέο σχέδιο νόμου

Σε μια αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης που ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ένα νέο νομοσχέδιο που θα θέτει εκτός ΕΣΥ κάθε υγειονομικό που δεν έχει κάνει το εμβόλιο μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι του OPEN, ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για μια νομοθετική ρύθμιση που θα σφίξει κι άλλο τον κλοιό για όποιον υγειονομικό έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Λίγους μήνες αφότου οι υγειονομικοί γνώριζαν την αποθέωση για την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινώς στο μέτωπο του κορονοϊού, πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και το αβέβαιο μέλλον τους επειδή δεν εμβολιάζονται.

Ως μια μορφή ανταμοιβής, οι Κυβερνώντες δεν σκοπεύουν να μείνουν στην αναστολή που έχουν οδηγήσει χιλιάδες υγειονομικούς, τη στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας βουλιάζουν αλλά πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, διαγράφοντας τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, κάλεσε όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να ειπωθεί ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ, σε μια κίνηση απάνθρωπου εκβιασμού από τον Θάνο Πλεύρη.

Με αυτόν τον τρόπο, τόσο ο Υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης όσο και η ηγεσία της κυβέρνησης της ΝΔ κλείνουν τα αφτιά τους στις φωνές χιλιάδων υγειονομικών και επιστημόνων που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας και με το έτσι θέλω προσπαθούν να επιβάλλουν υγειονομικά πρωτόκολλα…

Πραγματικά απορούμε αν κάτι τέτοιο είναι συνταγματικά ορθό και με ποιους τρόπους σκέφτονται να το περάσουν με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά καθώς είναι προφανές πως ζούμε στην εποχή που όλα τα δυστοπικά σενάρια που βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και στο Black Mirror του Netflix να επιβεβαιώνονται…

Δείτε τα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί – Βόμβα με νέο σχέδιο νόμου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.