ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Νέα στοχοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Προς παράταση η αναστολή εργασίας τους

Σε μια ακόμη στοχοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Θάνος Πλεύρης: Νέα στοχοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Προς παράταση η αναστολή εργασίας τους

Στο στόχαστρο του έβαλε για ακόμη μια φορά τους υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης που εμμένει στην απόφαση του να τους οδηγήσει εκτός ΕΣΥ.

Παρότι οι υγειονομικοί έχουν στείλει πολλές φορές το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση με μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να τους βάλει και πάλι στην γωνία.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη στη Βουλή, ο Υπουργός τόνισε πως κάποιος που αρνείται την επιστήμη του, δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ακόμη πρόσθεσε πως όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών ενώ ενημέρωσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη και στις 31 Μαρτίου ενώ σημείωσε πως ή θα παραταθεί η αναστολή, για όσο διαρκεί η πανδημία, ή θα υπάρξει διάταξη που θα ορίζει ως τυπικό προσόν, για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, τον εμβολιασμό, και συνεπώς, όποιος δεν εμβολιάζεται, δεν θα παραμείνει στο ΕΣΥ και οι θέσεις που θα αδειάσουν, θα προκηρυχθούν γι’ αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα ως επικουρικοί στο ΕΣΥ.

Θάνος Πλεύρης: Oι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί δεν θα πάρουν αναλογικά χρήματα

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως όχι μόνο δεν θα επιστρέψουν οι υγειονομικοί στις θέσεις τους αλλά επιπλέον δεν θα πάρουν αναλογικά χρήματα ενώ ούτε θα αναγνωριστεί ο χρόνος αναστολής εργασίας τους, ως συντάξιμος χρόνος.

Με αυτόν τον τρόπο ο Υπουργός έδειξε αμετακίνητος από την αρχική του απόφαση, τη στιγμή που όμως αρκείται μόνο στην απειλή απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών και όχι στην ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ και προσπαθεί να στρέψει αλλού την συζήτηση προκειμένου να ξεχαστούν οι ακατάλληλες ΜΕΘ κάτι που έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Μάλιστα, τον είδαμε πρόσφατα να καυχιέται πως η πρόταση να μείνει ο κόσμος χωρίς δουλειά είναι δική του πρόταση με την πρόφαση πως δεν σέβονται την επιστήμη!

Ο Θάνος Πλεύρης φαίνεται πως ξέχασε για ακόμη μια φορά τις θυσίες των υγειονομικών όσους μήνες πάλευαν με τον κορονοϊο και την πανδημία στα νοσοκομεία πριν βρεθεί το εμβόλιο…και τους στοχοποιεί για ακόμη μια φορά ως την πηγή του κακού για να κρύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης στο να οργανώσει και να θωρακίσει σωστά την υγεία

https://youtu.be/XjhKSzyqHPU

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Νέα στοχοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Προς παράταση η αναστολή εργασίας τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.