ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: Τα έκανε «θάλασσα» σε «στρίμωγμα» δημοσιογράφου για το αφήγημα πως με το εμβόλιο «δεν πεθαίνεις» από Covid

O Θάνος Πλεύρης παραδέχθηκε ότι πεθαίνουν και εμβολιασμένοι, άλλα ανταπάντησε πως πεθαίνουν... λιγότερο από τους ανεμβολίαστους!
Θάνος Πλεύρης: Τα έκανε «θάλασσα» σε «στρίμωγμα» δημοσιογράφου για το αφήγημα πως με το εμβόλιο «δεν πεθαίνεις» από Covid

Θάνος Πλεύρης: Μπορεί η κυβέρνηση να έχει σχηματίσει την εντύπωση πως οι Έλληνες διαθέτουν μνήμη «χρυσόψαρου», άλλα δεν υπάρχει πολίτης που να μην θυμάται πως στην αρχική φάση της προώθησης των εμβολίων, παρουσιαζόταν για μήνες το αφήγημα πως «με το εμβόλιο δεν πεθαίνεις».

Ειδικότερα, το αφήγημα είχε αλυσιδωτά στάδια και όσο αποκαλυπτόταν η περιορισμένη αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων, τόσο «ξεχείλωναν» και τα επιχειρήματα. Ξεκίνησε από το «δεν κολλάς και δεν μεταδίδεις», μετά πήγε στο «νοσείς μεν, άλλα ελαφρά», κατόπιν φτάσαμε στο «μεταδίδεις εξίσου με έναν ανεμβολίαστο, άλλα δεν φτάνεις ως την ΜΕΘ και δεν πεθαίνεις», για να πάμε στο τέλος στο «πεθαίνεις μεν… άλλα σπανιότερα από έναν ανεμβολίαστο».

Αυτήν την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών που συνεχίστηκε για δύο χρόνια, την αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, και μάλιστα ακόμα και δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών έχουν αρχίσει να θέτουν σχετικά ερωτήματα στον Θάνο Πλεύρη, φέρνοντας τον σε δύσκολη θέση.

Έτσι σε εκπομπή του Open που ήταν καλεσμένος ο υπουργός Υγείας, η Ευλαμπία Ρέβη είπε ευθαρσώς στον κ. Πλεύρη πως: «το εμβόλιο δεν έχει πείσει τον κόσμο και το βλέπουμε και εμείς αυτό από την προσέλευση, άρα συμφωνείται με τον κ. Τσιόδρα που είπε ότι αποτύχαμε παταγωδώς επικοινωνιακά στην διαχείριση; Γιατί οι ψευδείς ειδήσεις κυριάρχησαν, ο κόσμος φοβήθηκε τα εμβόλια, μετά είπαμε ‘’δεν κολλάνε, δεν νοσούν και δεν πεθαίνουν οι εμβολιασμένοι’’ και τα στατιστικά τα επίσημα έδειξαν άλλα στοιχεία. Και ο εμβολιασμένος κολλάει και ο εμβολιασμένος βρίσκεται στην ΜΕΘ και ο εμβολιασμένος χάνει την ζωή του».

Φανερά αμήχανος ο κ. Πλεύρης και μη έχοντας τρόπο να στηρίξει με πειστικά επιχειρήματα τις πάμπολλες ανακολουθίες του, απάντησε με ένα μεμονωμένο στοιχείο για τον… Δεκέμβριο του 2021, όπου με 50% εμβολιασμένους και 50% ανεμβολίαστους στον γενικό πληθυσμό, στις ΜΕΘ υπήρχε μέσος όρος 550 ανεμβολίαστων και 110 εμβολιασμένων.

Άρα κατά τον κ. Πλεύρη, δεν υπάρχει κανένα θέμα αναξιοπιστίας και εμπαιγμού με το ανυπόστατο αφήγημα της κυβέρνησης πως οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν σε ΜΕΘ. Υπεκφεύγοντας στα ερωτήματα που έθεσε η δημοσιογράφος, απλά χρησιμοποίησε μια επιλεκτική αναφορά στα δεδομένα ενός μήνα για να παρουσιάσει – ουσιαστικά – το γεγονός πως οι εμβολιασμένοι τελικά πεθαίνουν μεν, άλλα… λιγότερο!

Κι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε και ξαναέλεγε για μήνες πως ο κορονοϊός είναι «πανδημία των ανεμβολίαστων»!

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να ξεκινήσει το υπουργείο το «κρυφτούλι» με τα στοιχεία που έστελναν οι ΥΠΕ για τα ποσοστά ανεμβολίαστων – εμβολιασμένων στις ΜΕΘ, υπήρχαν μέρες που οι εμβολιασμένοι που βρίσκονταν σε διασωλήνωση ξεπερνούσαν το ποσοστό των ανεμβολίαστων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πλεύρης δεν απάντησε τίποτα για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, για το ότι κατέπεσαν σταδιακά όλα τα υποτιθέμενα «ατού» των σκευασμάτων, για το ότι η απολυταρχική στάση της κυβέρνησης και των «ειδικών» που την πλαισίωναν, έκαναν τον κόσμο να γίνει επιφυλακτικός και δύσπιστος.

Μην ξεχνούμε άλλωστε πως τα απολυταρχικά μέτρα και οι υποχρεωτικότητες που εφάρμοσε η κυβέρνηση βασίστηκαν στο αφήγημα πως με το εμβόλιο «δεν κολλάς» και πως «δεν πεθαίνεις». Βάσει αυτού, αποφασίστηκε η απαγόρευση εισόδου σε καταστήματα, και χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, βάσει αυτού αποφασίστηκε η εκδίωξη των υγειονομικών, τα υποχρεωτικά τεστ μόνο σε εμβολιασμένους, τα πρόστιμα ντροπής στους ηλικιωμένους και διάφορα άλλα μέτρα πρωτοφανούς αυταρχισμού…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: Τα έκανε «θάλασσα» σε «στρίμωγμα» δημοσιογράφου για το αφήγημα πως με το εμβόλιο «δεν πεθαίνεις» από Covid», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.