ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλέους: Τότε επιστρέφουμε σε καθεστώς κανονικότητας

Διαβάστε τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την πανδημία και πότε η ελληνική κοινωνία θα επιστρέψει στην κανονικότητα
Θεμιστοκλέους: Τότε επιστρέφουμε σε καθεστώς κανονικότητας

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παραχώρησε συνέντευξη «δείχνοντας» πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και αναφέρθηκε στον κορονοϊό, τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας, αλλά και πότε αναμένεται να επιστρέψει η ελληνική κοινωνία σε καθεστώς κανονικότητας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα βιώσουμε ένα «καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και ότι από πανδημία χρειάζεται ορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να υποχωρήσει και να γίνει μια ενδημική ασθένεια.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ο όρος της ανοσίας της αγέλης έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό, ενώ εξήγησε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη θα βοηθήσει στην επιστροφή στην κανονικότητα

Θεμιστοκλέους: Λήγει το πιστοποιητικό με την αναμνηστική δόση;

Παράλληλα, έδωσε και μια απάντηση που αφορά όλο το κομμάτι του πληθυσμού, αναφορικά με τη διάρκεια που έχει το πιστοποιητικό.

Ξεκαθάρισε ότι με τα τωρινά δεδομένα, όσοι έχουν πιστοποιητικό με αναμνηστική δόση εμβολίου, δηλαδή έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις, δεν χρειάζεται να το ανανεώσουν με τέταρτη δόση, καθώς αυτό δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας.

Πάντως δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το νέο εμβόλιο της Novavax.

Εν κατακλείδι, ο Μάριος Θεμιστοκλέους  γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα για το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα (14/2), ενώ λύση στα πιστοποιητικά όσων έχουν νοσήσει δύο φορές θα δοθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεμιστοκλέους: Τότε επιστρέφουμε σε καθεστώς κανονικότητας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.