ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Αθάνατος! Τιμή στη μνήμη του, την Κυριακή στην Τρίπολη

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης θα πρέπει να τιμάται σε κάθε ευκαιρία και καθημερινά, Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο θα γίνει στην Τρίπολη
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Αθάνατος! Τιμή στη μνήμη του, την Κυριακή στην Τρίπολη

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η μνήμη του θα πρέπει να τιμάται καθημερινά. Σε κάθε ευκαιρία, κανονικά ούτε με κάποια αφορμή, ημερολογιακή τύπου σαν σήμερα. Η προσφορά του στην πατρίδα και την ιστορική μνήμη μάλλον δε θα αποτυπωθεί ποτέ κατάλληλα. Ο Κολοκοτρώνης αυτά που πρόσφερε και έδωσε στην Ελλάδα είναι αθάνατα. Ιστορικά θα έλεγε κάποιος χρειάζονται κι άλλες προσπάθειες για αντιληφθούν άπαντες το ανάστημα του ανδρός.

Η μνήμη του θα τιμηθεί την Κυριακή που έρχεται (4/2) στην Τρίπολη. Θα λάβει χώρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ της μνήμης και της ανάπαυσης της ψυχής του. Η εκκλησιαστική αυτή δράση που διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας θα διεξαχθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:30, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, θα πραγματοποιηθεί και φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 

 

Η ημερομηνία φυσικά και δεν είναι τυχαία. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 στο σπίτι του. Ο Κολοκοτρώνης, που η ίδια η χώρα του, που ο ίδιος έδωσε και το αίμα του για να σταθεί στα πόδια της τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Αθάνατος! Τιμή στη μνήμη του, την Κυριακή στην Τρίπολη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).