ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ζητάει… τεστ για να μπορείς να ψωνίζεις σε σούπερ μάρκετ!

Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα με ακραίες διχαστικές δηλώσεις ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ζητώντας περισσότερους περιορισμούς και απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προκαλεί ξανά το κοινό αίσθημα, ζητώντας rapid test για όσους ανεμβολίαστους θέλουν να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ζήτησε τη διενέργεια… τεστ για όσους  ανεμβολίαστους θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν, λέγοντας:

«Εδώ μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης. Είναι πολύ διαφορετική η διασκέδαση που σε τελική ανάλυση μπορώ να μην πάω από το να μην μπορώ να πάρω τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζομαι για να ζήσω. Αυτό που θα μπορούσε να εφαρμοστεί είναι να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τεστ για να πας να ψωνίσεις, αν ντε και καλά δεν θες να εμβολιαστείς!».

Φοβερή επίδειξη… ανθρωπιάς εκ μέρους του κ. Βασιλακόπουλου, που διαχωρίζει το super market από την διασκέδαση και δεν εισηγείται κιόλας, να… πεθαίνουν από την πείνα οι μη εμβολιασμένοι. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε…

Βέβαια, το θέμα είναι πως ζητά με χαρακτηριστική άνεση, να πληρώνουν οι πολίτες 20 ευρώ ανά μερικές μέρες μόνο και μόνο για να ψωνίζουν τρόφιμα. Και ενώ ξέρουμε πολύ καλά πως ο λαός τα βγάζει δύσκολα πέρα και τα 20 ευρώ ανά 3-4 μέρες, δεν είναι κάτι που το αντέχουν πολλές τσέπες.

Κάτι τέτοιες δηλώσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τη ψυχολογική πίεση (ή ψυχολογικό πόλεμο θα έλεγε κανείς) και να δημιουργούν κλίμα έμμεσης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στον τομέα της διασκέδασης, λέγοντας πως τα νυχτερινά κέντρα «θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους» και πως η διασκέδαση «πρέπει να παρουσιαστεί ως κίνητρο» για να πάει κάποιος να εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα είπε:

«Τα νυχτερινά κέντρα/μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο άλλος θα πρέπει να έχει ως κίνητρο, αν θέλει να διασκεδάσει, θα πρέπει να εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να ισχύσει και εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους».

Ουσιαστικά ο κ. Βασιλακόπουλος επιθυμεί πλήρη απομόνωση ή αλλιώς απομάκρυνση από κάθε είδος κοινωνικής ζωής, για τους μη εμβολιασμένους. Αναρωτιέται κανείς αν είναι λόγια επιστήμονα αυτά ή λόγια ενός «πολιτικού» που θέλει να επιβάλει το δόγμα του σοκ και να τιμωρήσει όσο γίνεται σκληρότερα, ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.

Από τη λογική της επιστημονικής πειθούς, περνάμε στη λογική των… καψονιών και των τιμωριών. Οι βασικές ελευθερίες του πολίτη, βαφτίζονται σαν κίνητρα και τα επιστημονικά επιχειρήματα πάνε περίπατο.

Ακόμα ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως:

«Το συχνότερο που ακούω – από τους αντιεμβολιαστές – είναι “δεν έχει δοκιμαστεί μακροχρόνια το εμβόλιο”. Η απάντησή μου είναι “κάποιος που κόλλησε τον κορωνοϊό και γιατρεύτηκε, ξέρει τι θα του συμβεί σε 4 χρόνια;»

Μιλάμε για συλλογιστική για… βραβείο. Να μπαίνουμε σε σύγκριση ενός ιού με ένα πειραματικό σκεύασμα. Δυο εντελώς διαφορετικών πραγμάτων. Έτσι θα καμφθεί ο σκεπτικισμός όσων ανησυχούν για τυχόν μακροχρόνιες συνέπειες των εμβολίων;

Exit mobile version