ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοφάνεια – Θεσσαλονίκη: Από το… ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (vid)

Από νωρίς στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης οι πιστοί, προκειμένου να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια, με τον ιδιαίτερο τρόπο που γίνονται φέτος, λόγω του κορονοϊού!
Θεοφάνεια – Θεσσαλονίκη: Από το… ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό  (vid)

Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να μαζεύονται οι πιστοί στις εκκλησίες, προκειμένου να εορτάσουν με το δικό τους τρόπο τα Θεοφάνεια.

Αυτά λόγω κορονοϊού, φέτος θα γίνουν χωρίς τη ρίψη του σταυρού σε ανοιχτό χώρο, αλλά με ανοιχτές εκκλησίες και τήρηση των μέτρων γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια. Στη Θεσσαλονίκη οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς από τα ξημερώματα της μεγάλης γιορτής για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν τον αγιασμό.

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης λοιπόν,  έχουν συγκεντρωθεί πιστοί έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς στις 8.30 π.μ. ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων όπου άρχισε η Θεία Λειτουργία με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών, ενώ η παρουσία των αστυνομικών έξω από τον ναό είναι διακριτική.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κατά την Εορτή των Θεοφανίων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα σε εγκύκλιο που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους μητροπολίτες όλης της χώρας ζητεί «την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανίων».

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί εντός του ναού»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεοφάνεια – Θεσσαλονίκη: Από το… ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.