×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Θερινές εκπτώσεις 2020: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Θερινές εκπτώσεις 2020: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε. Οι θερινές εκπτώσεις για το 2020 αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και λήγουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.


Θερινές εκπτώσεις 2020: Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου αρχίζουν φέτος οι εκπτώσεις του καλοκαιριού και λήγουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Έτσι για τις θερινές εκπτώσεις τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11 π.μ– 6 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά στη Βάρη: Εκκενώνονται τα χωριά SOS! (vid+pics)

Τόσο η Αθήνα όσοι και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές. Ούσες βεβαίως υποχρεωμένες να τηρήσουν όλους τους υγειονομικούς κανόνες,

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν και πρέπει να εφαρμοστούν οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα παρακάτω:

– Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

– Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

– Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα