ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 68χρονος έκλεβε κυψέλες μελισσών από αγροτικές περιοχές

Κυψέλες μελισσών κατηγορείται ότι έκλεβε ένας 68χρονος άνδρας από αγροτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: 68χρονος έκλεβε κυψέλες μελισσών από αγροτικές περιοχές

Θεσσαλονίκη: Κυψέλες μελισσών κατηγορείται ότι έκλεβε ένας 68χρονος άνδρας από αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, από τον προηγούμενο μήνα προέβη σε 47 κλοπές από τις περιοχές Καβαλάρι, Κάτω Γέφυρα και Αγχίαλο.

Κατόπιν αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν στο σπίτι του στον Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη άδειες κυψέλες που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες του.

«Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο»

Στο μεταξύ, σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα πληροφοριακής βάσης δεδομένων του «Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου» καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική υπουργική απόφαση.

Σκοπός του Μητρώου είναι η καθιέρωση ενός ενιαίου ψηφιακού συστήματος καταγραφής, η απογραφή και ταυτοποίηση των μελισσοκόμων, των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και του μελισσοκομικού κεφαλαίου της χώρας.

Στην εν λόγω απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, περιγράφονται, μεταξύ άλλων, οι αρμόδιες αρχές που θα συντονίζουν και θα παρακολουθούν την λειτουργία του Μητρώου αλλά και τα προνόμια που θα έχει ένας ενεργός μελισσοκόμος, όπως είναι η έκδοση της ατομικής μελισσοκομικής ταυτότητας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: 68χρονος έκλεβε κυψέλες μελισσών από αγροτικές περιοχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.