×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Θεσσαλονίκη: Αυτό ευθύνεται για τη διασπορά και το lockdown! (vid)


    Βαγγέλης Λάσκαρης

Θεσσαλονίκη: Αυτό ευθύνεται για τη διασπορά και το lockdown! (vid). H Θεσσαλονίκη μετράει αντίστροφα.


H Θεσσαλονίκη μετράει αντίστροφα. Και ελπίζει όλα να πάνε καλά και να μη χρειαστεί ακόμη ένα lockdown!

Η καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία. Εδώ και ημέρες είναι σταθερά πάνω από τα 100 κρούσματα, ενώ τις τρεις τελευταίες ημέρες βρίσκεται πάνω από τα 150!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακοκαιρία Θάλεια: Σε ποιες περιοχές έρχονται καταιγίδες -Πότε τελειώνει (vids)

Στη Θεσσαλονίκη, μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 107 κρούσματα, 47, 22 και 38, με αποτέλεσμα την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε αυτή, το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown μετά τον Δεκαπενταύγουστο, παρέμεινε ορθάνοικτο.

Υπάρχει όμως ένας σοβαρός λόγος, μία υγειονομική… βόμβα που μπορεί να ευθύνεται για την διασπορά των κρουσμάτων: τα Μέσα Μεταφοράς.

Σε έρευνα του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.) για το διάστημα 20 Ιουλίου-1 Αυγούστου που είχε ως αντικείμενο τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τρόπο μετακινήσεων των πολιτών, φαίνεται καθαρά πως οι κάτοικοι της πόλης θεωρούν πως οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν υγειονομική βόμβα: η πτώση της καθημερινής χρήσης των λεωφορείων είναι της τάξης του 21%!

Η αλήθεια είναι πως στα αστικά η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική: τα δρομολόγια αργούν πάνω από 10-12 λεπτά, ο συγχρωτισμός εντός των λεωφορείων είναι αναπόφευκτος, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που τηρούν στο έπακρο τα μέτρα.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία είναι μονόδρομος (ή τα πολύ ακριβότερα ταξί…), μιας και δεν υπάρχει ούτε μετρό ούτε τραμ.

Επομένως, η μετάδοση του ιού εντός αυτών είναι αυξημένη κι ένας από τους βασικότερους λόγους που σκέφτονται τη μίνι-καραντίνα οι εμπειρογνώμονες…

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα