ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γέμισαν τις παραλίες (pics)

Δείτε στιγμιότυπα από τις κοντινές παραλίες που βούλιαξαν από λουόμενους κάθε ηλικίας
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γέμισαν τις παραλίες (pics)

Χιλιάδες λουόμενοι έσπευσαν σήμερα στον παραλία του Ποταμού στην Επανομή στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναζητήσουν μερικές στιγμές δροσιάς και ξεγνοιασιάς εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Στην περιοχή του Ποταμού βρίσκονται πάνω από 10.000-12.000 κόσμου, όπως υπολογίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γεώργιος Τσαμασλής. Μιλώντας στο TyposThes επισημαίνει ότι ο κόσμος τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις και τηρεί όλα τα μέτρα και δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για «κοσμοπλημμύρα» και σημειώνει μακάρι να έρχονται και άλλοι πολίτες να απολαύσουν τη θάλασσα, την αμμουδιά, τον ήλιο και όλα τα καλά της περιοχής.

Τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ οι επιχειρηματίες από τη Δευτέρα μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να πάρουν τον προβλεπόμενο χώρο αιγιαλού και να αρχίσουν να οργανώνουν τις επιχειρήσεις τους και να τοποθετήσουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους στην παραλία. “Ετοιμάζονται και όπως ακούσατε πήρε η κυβέρνηση την απόφαση να ανοίξουν στις 25 Μαΐου”.

Κάποιες επιχειρήσεις ωστόσο λειτουργούν ως take away στην παραλία του Ποταμού. Ο κόσμος τηρεί πάντως τις αποστάσεις στην ουρά για να πάρει τον καφέ του ή το αναψυκτικό του.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με τον νόμο οι ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού με γαλάζια σημαία από 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άνοιξαν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από σήμερα στον Ποταμό λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Καθηγητής πνευμονολογίας απαντά αν κολλάμε στην παραλία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γέμισαν τις παραλίες (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.