ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ζημιές σε πορεία για τον νεκρό στο Πέραμα

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ζημιές σε πορεία για τον νεκρό στο Πέραμα

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα σε καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου.

Εκεί,  άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι ταραξίες προκάλεσαν φθορές σε ένα κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών, σε ένα σούπερ μάρκετ και στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Από ‘κει και πέρα, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρόκειται για τις τρεις κοπέλες, δύο 20χρονες και μία 24χρονη και ένα αγόρι 24 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες (23-10-2021) και ώρα 23:00, πραγματοποιήθηκε έκτακτη, μη προγραμματισμένη συγκέντρωση ατόμων στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το γνωστό αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα Αττικής.

Περί ώρα 23:40, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών, κατά τη διάρκεια της οποίας προέβησαν, διαδοχικά, σε ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν κατάλληλα παρατεταγμένες, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα.

Αναφέρθηκε τραυματισμός αστυνομικού στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα δηλώθηκε τραυματισμός από έναν εκ των συλληφθέντων στον οποίο παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κατά την κίνηση της πορείας στην οδό Εγνατία, προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακες καταστήματος και σε είσοδο οικοδομής.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ζημιές σε πορεία για τον νεκρό στο Πέραμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.