ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος

Στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την σημερινή 106η επέτειο της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.
Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος

Στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την σημερινή 106η επέτειο της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

Με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την σημερινή 106η επέτειο της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, στην Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Αρμενικής Νεολαίας, παραβρέθηκαν λίγο μετά τις 20:00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Άναψαν κεράκια, κράτησαν πλακάτ και πραγματοποίησαν σιωπηλή και καθιστική διαμαρτυρία, προκειμένου να τιμήσουν τους προγόνους τους που έχασαν τη ζωή τους με φριχτό τρόπο.

“Η Αρμενία θέλει ειρήνη και η Τουρκία θέλει την Αρμενία”, αναφέρει ένα από τα πλακάτ.

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση έλαβε τέλος με το άκουσμα παραδοσιακών τραγουδιών της Αρμενίας. Ενώ ιδιαίτερη νότα έδωσαν Αρμένιοι κάτοικοι που πέρασαν από το σημείο με τα αυτοκίνητα τους και σημαίες τις πατρίδας τους, χειροκροτώντας τους συμπατριώτες τους.

Να σημειωθεί ότι το πρωί στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενώ στις 22:00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 συναυλία μνήμης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα με την οποία τιμούν την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Δείτε βίντεο του thestival από το σημείο:

Πηγή: Thestival

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικά πλάνα από την επίθεση στους οπαδούς του ΠΑΟΚ (vid)

Κορονοϊός: 2.597 νέα κρούσματα, 797 οι διασωληνωμένοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε για την Αρμενική Γενοκτονία ο Λευκός Πύργος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.