ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη – Εύοσμος: Κατάληψη σε Λύκειο από μαθητές που αρνούνται να κάνουν self test

Μήνυση κατέθεσε μητέρα μαθητή στον διευθυντή σχολείου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο τελευταίος αρνήθηκε την είσοδο στον υιό της που δεν είχε στην κατοχή του self test!
Θεσσαλονίκη – Εύοσμος: Κατάληψη σε Λύκειο από μαθητές που αρνούνται να κάνουν self test

Μήνυση κατέθεσε μητέρα μαθητή στον διευθυντή σχολείου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο τελευταίος αρνήθηκε την είσοδο στον υιό της που δεν είχε στην κατοχή του self test!

Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία με self test και ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή του Ευόσμου, όταν ένας μαθητής αρνήθηκε να κάνει self test με αποτέλεσμα να του στερηθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει δια ζώσης τα μαθήματα του!

Με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, απαγορεύτηκε η είσοδος στον μαθητή, στέλνοντας το μήνυμα πως το self test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει κάποιος στο σχολείο, με αποτέλεσμα… αυτή του η κίνηση να φέρει, όπως είναι λογικό έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου.

Αφορμή για την κατάληψη στάθηκε το χθεσινό περιστατικό και η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος τους δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

Οι μαθητές έχουν βάλει λουκέτα σε όλες τις εισόδους και δεν επιτρέπουν να μπει κανείς.

Μάλιστα βρίσκονται απέξω και ζητούν να εισέλθουν στο σχολείο για να κάνουν το μάθημα τους, ενώ τονίζουν ότι η κατάληψη υποστηρίζεται και υποκινείται από γονείς.

UPDATE: Πριν λίγα λεπτά έληξε τελικά η κατάληψη.

Ζέττα Μακρή: «Δεν είναι εικόνα αυτή στον Εύοσμο – Πέντε μαθητές ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία»

Την ίδια στιγμή η μητέρα του μαθητή, Σοφία Ρωμαίου, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην κυρία Ρωμαίου. Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του συντάγματος. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή. Αγνοούσαν ως φαίνεται την προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Όταν η ομάδα των θεματοφυλάκων προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους θεματοφύλακες οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα των θεματοφυλάκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. Δεν είμαστε αρνητές του κορωνοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους πολίτες με τους στρατιωτικούς μπερέδες.

Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του μαθητή μετά τη μήνυση που κατέθεσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Εύοσμος: Κατάληψη σε Λύκειο από μαθητές που αρνούνται να κάνουν self test», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.