ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Στην πόλη βρίσκονται 30 Κύπριοι μοτοσικλετιστές που επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.
Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Θεσσαλονίκη: Στην πόλη βρίσκονται 30 Κύπριοι μοτοσικλετιστές που επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Από τη Θεσσαλονίκη στις 08:00 του Σαββάτου θα αναχωρήσουν οι μοτοσικλετιστές με προορισμό τις Καστανιές του Έβρου.

Αυτός θα είναι ο πρώτος σταθμός της μηχανοκίνητης πορείας μνήμης, με αφορμή τα 25 χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του ψευδοκράτους.

Την μοτοπορεία θα ακολουθούν και δύο αυτοκίνητα, σε ένα εκ των οποίων θα επιβαίνουν η μητέρα και η αδερφή του Τάσου Ισαάκ.

Σκοπός τους είναι να περάσουν από Έβρο, Αλεξανδρούπολη και διαδοχικά από τις πόλεις: Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλάβρυτα, προτού φτάσουν στον Πειραιά και από εκεί στην Κρήτη.

Στις 10 Ιουλίου θα βρίσκονται στην Αθήνα για να επιστρέψουν στις 11 Ιουλίου στην Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις 17 του μηνός σε μεγάλη εκδήλωση μνήμης στη Λευκωσία.

Με συνθήματα, όπως το «Δεν Ξεχνώ» και το «Η Μνήμη Τρέχει Ξανά», η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου.

Παράλληλα τιμήθηκαν και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σκοπός της πορείας είναι η ανάδειξη των ευθυνών για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς και του αιτήματος σύλληψης των υπαιτίων.

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», είπε τα εξής:

«Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης.. Να μεταφερθεί σε όλο τον ελληνισμό το αίτημα εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων, που παραμένουν ελεύθεροι στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου».

 

Διαβάστε επίσης:

Survivor: «Μετά το παιχνίδι θα παντρέψω τον Σάκη είτε με τη Μαριαλένα είτε με άλλη» – Ποιος το είπε!

Παναθηναϊκός: Βαμμένη στα πράσινα και… άρρωστη με το τριφύλλι η Άννα Βίσση – Της πάνε;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.