ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος «ντύθηκε» γαλανόλευκος

Η Θεσσαλονίκη και ο Λευκός Πύργος «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος «ντύθηκε» γαλανόλευκος

Η Θεσσαλονίκη και ο Λευκός Πύργος «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη Θεσσαλονίκη, με τα χρώματα και τα σύμβολα της επανάστασης του 1821 ντύθηκε ο Λευκός Πύργος με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με την ελληνική σημαία και την τρισδιάστατη απεικόνιση του μηνύματος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 «ντύθηκε» ο Λευκός Πύργος ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στην επιφάνεια του Λευκού Πύργου ζωντάνεψε η μορφή του «Έλληνα Αγωνιστή» από το έργο του Ιταλού ζωγράφου Λουντοβίκο Λιπαρίνι. Αποτυπώθηκαν οι στίχοι “Η δύναμή σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος” από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού. Προβλήθηκαν οι χρονολογίες “1821-2021” και με φόντο τη γαλανόλευκη σημαία το μήνυμα “200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”.

Την πρωτοβουλία της δράσης ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να δει το μήνυμα που προβάλλεται στο μνημείο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που απαθανάτισαν την στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στη Λέσχη Αξιωματικών προβάλλονται φωτογραφίες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

Άλλωστε, τη σπουδαία επέτειο για το Ελληνικό Έθνος τίμησε ολόκληρος ο πλανήτης. Στα γαλανόλευκα «ντύθηκαν» εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο.

Ζάκυνθος: Τεράστια Ελληνική Σημαία «σκεπάζει» τον ουρανό του νησιού

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Ελλάδα μας γέμισε Ελληνικές σημαίες, όμως σε μερικά σημεία αυτές ξεχώριζαν από… χιλιόμετρα!

H Ζάκυνθος ήταν ένα από αυτά μέρη καθώς την εμφάνισή της έκανε μια τεράστια Ελληνική Σημαία. ‘Eκανε περήφανους όχι μόνο τους κατοίκους του νησιού αλλά τους απανταχού Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται!

Συγκεκριμένα η Ελληνική σημαία γιγαντιαίων διαστάσεων «σηκώθηκε» από το πρωί της Πέμπτης (25η Μαρτίου) με την βοήθεια ενός μεγάλου γερανού, στην πλατεία Σολωμού με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από πολίτες της Ζακύνθου, οι οποίοι ήθελαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την Εθνική μας επέτειο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το Λευκό Πύργο:

Πηγή: Thestival.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος «ντύθηκε» γαλανόλευκος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.