ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παράνομος σύνδεσμος οπαδών – Καταδικάστηκε 46χρονος

Είκοσι άτομα εντοπίστηκαν σε σύνδεσμο οπαδών στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Παράνομος σύνδεσμος οπαδών – Καταδικάστηκε 46χρονος

Θεσσαλονίκη: Η αθλητική βία αποτελεί σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύ συχνά ανθρώπινες ζωές.

Το τελευταίο διάστημα, έπειτα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, έχουν ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές.

Με μεγάλη καθυστέρηση, σαφέστατα, όμως το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Τα τελευταία νέα γύρω από το ζήτημα αφορούν στη Μακεδονία – συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς.

Παράνομος σύνδεσμος στη Θεσσαλονίκη

Αρχικά, λοιπόν, να αναφέρουμε ότι στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης διενεργήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς σε σύνδεσμο οπαδών.

Διαπιστώθηκε η λειτουργία του, κατά παράβαση των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων για την πάταξη της αθλητικής βίας.

Μέτρα που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αναστολή λειτουργίας κάθε λέσχης ή συνδέσμου μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Στο club βρίσκονταν περίπου 20 οπαδοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας που υποστηρίζουν.

Ένας 46χρονος είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος συνδέσμου και, κατά συνέπεια, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι 20 οπαδοί βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να αδειάσουν το club κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Πολιτείας.

Ελεύθεροι οι έξι συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή στο Κιλκίς

Λίγο βορειότερα, συγκεκριμένα στο Κιλκίς, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 13 Απριλίου, οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος 36χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, υστέρα από αγώνα της ΕΠΣ Κιλκίς μεταξύ του Απόλλωνα Πευκοδάσους και του Μακεδονικού Γρίβα.

Η δίωξη που τους ασκήθηκε αφορά τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παραβίασης του νόμου περί Αθλητισμού.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη (30/3) με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, αλλά η απουσία του παθόντα και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης, οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης.

Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο Κιλκίς:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Παράνομος σύνδεσμος οπαδών – Καταδικάστηκε 46χρονος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.