ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες ζήτησαν να συλληφθούν!

Ποια ήταν η αντίδραση των αρχών
Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες ζήτησαν να συλληφθούν!

Περίπου 40 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Α.Τ του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη ζητώντας από τις Αρχές να συλληφθούν προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία αίτησης ασύλου για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, πρόκειται για Κούρδους πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι με τη βοήθεια λαθροδιακινητών πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Έβρο. Απώτερος σκοπός τους είναι να καταλήξουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το συμβάν με τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, λίγο μετά τις 21:00, ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων για την παρουσία των νεαρών προσφύγων. Η αντίδραση της νέας διοίκησης της ΓΑΔΘ ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρου Μαυρόπουλου, οι πρόσφυγες προσήχθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η ομάδα των 40 περίπου ατόμων ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών επιβιβάστηκε σε όχημα της αστυνομίας, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μετά τη σύλληψή τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τους πρόσφυγες να συλλαμβάνονται:

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες ζήτησαν να συλληφθούν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.