ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Είναι κοντά μία συμφωνία, όπως εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών
Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια 4μερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΦΥΡΟΜ, οι Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ.

Πιο αναλυτικά η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών με τον ομόλογό του θα επικεντρωθεί κυρίως στο ονοματολογικό με δέσμευση της άλλης πλευράς για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μία συμφωνία είναι κοντά ενώ αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ Κοτζιάς ανέφερε:

«Το «erga omnes» σημαίνει ότι αυτό το όνομα το χρησιμοποιούν στις διακρατικές τους σχέσεις, στις γενικότερα διεθνείς τους σχέσεις και στους διεθνείς οργανισμούς. Μέχρι εκεί δεν υπάρχει θέμα. Όμως για να είναι πραγματικό «erga omnes» πρέπει να εφαρμόζεται και στο εσωτερικό της χώρας. Μπορείς να κάνεις μια διεθνή συμφωνία που να τα λέει όλα αυτά; Μπορείς, και υπάρχουν και νομικοί που το πιστεύουν»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.