ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Το… νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που θυμίζει παλάτι (pics+vid)

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και ανακαίνιση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πλέον θυμίζει... παλάτι.
Θεσσαλονίκη: Το… νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που θυμίζει παλάτι (pics+vid)

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και ανακαίνιση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το οποίο πλέον θυμίζει… παλάτι.

Άκρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο πλέον είναι εντελώς αλλαγμένο, θυμίζοντας κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου.

Η Fraport Greece που έχει την διαχείριση και λειτουργεία, παρέδωσε στο κοινό ένα άκρως αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, που έχει διπλάσια έκταση, δυο τερματικούς σταθμούς συνδεδεμένους με αερογέφυρα, σύγχρονη σχεδίαση σε χρώμα γκρι, ολοκαίνουργιους χώρους check-in, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και άλλα πολλά.

Η επένδυση ήταν ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ και το… νέο αεροδρόμιο του οποίου η αναβάθμιση ξεκίνησε το 2017 ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που υπήρχε.

Τα έργα που το μετέτρεψαν σε έναν εντυπωσιακό χώρο, ήταν η κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφάνειας 34.100 τμ ως επέκταση του υφιστάμενου και δημιουργία νέας πρόσβασης και ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού. Η Αύξηση των σημείων check-in κατά 45%, (από 30 σε 44) ενώ τα σημεία ασφάλειας και ελέγχου έγιναν από 6, 14. Η εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών. Οι πύλες αναχώρησης από 16 που ήταν έγιναν 24, ενώ οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών αυξήθηκαν σε 7, από 4.

Παράλληλα, έγινε επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, δύο νέων φυλακίων ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών, ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης απογείωσης- στάθμευσης αεροσκαφών και αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Το… νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που θυμίζει παλάτι (pics+vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.