ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεία Κοινωνία: Επιτρέπεται κανονικά με τη Θεία Λειτουργία από τις 17/5

Θεία Κοινωνία: Το μεγάλο ερώτημα των πιστών όλο αυτό το διάστημα. Η Θεία Κοινωνία που δεν επιτράπηκε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς μέσα στο Πάσχα, θα επιτρέπεται κανονικά από τις 17/5. Ανάσα, επιτέλους! Ανακούφιση προκάλεσε, σε ένα βαθμό διότι δεν έπρεπε να απαγορευτεί καν, η επίσημη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, πως θα έχουμε...
Θεία Κοινωνία: Επιτρέπεται κανονικά με τη Θεία Λειτουργία από τις 17/5

Θεία Κοινωνία: Το μεγάλο ερώτημα των πιστών όλο αυτό το διάστημα. Η Θεία Κοινωνία που δεν επιτράπηκε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς μέσα στο Πάσχα, θα επιτρέπεται κανονικά από τις 17/5. Ανάσα, επιτέλους!

Ανακούφιση προκάλεσε, σε ένα βαθμό διότι δεν έπρεπε να απαγορευτεί καν, η επίσημη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, πως θα έχουμε κανονικά Θεία Λειτουργία από την Κυριακή 17/5. Μια είδηση που περίμενε πολύς κόσμος και άκουσε με αγαλλίαση.

Παρότι αναφέρθηκε πως θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, δεν νοείται Θεία Λειτουργία χωρίς Θεία Κοινωνία. Δεν γίνεται εξάλλου. Άρα μπορεί οι αποστάσεις να τηρούνται, τα άτομα που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα σε ένα ναό να είναι συγκεκριμένα, ωστόσο οι πιστοί θα είναι σε θέση να μεταλάβουν κανονικά.

Η αρμόδια επιστημονική επιτροπή θα δώσει τις απαραίτητες ενημερώσεις τις προσεχείς ημέρες και όσο θα πλησιάζουμε στις 17/5. Οι οδηγίες θα είναι προς τους πιστούς, αλλά και προς τους εκκλησιαστικούς ναούς για να προετοιμαστούν κατάλληλα και να υποδεχθούν τον κόσμο. Μέχρι τότε, από 4/5 οι ναοί θα είναι ανοικτοί για ατομική προσευχή.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεία Κοινωνία: Επιτρέπεται κανονικά με τη Θεία Λειτουργία από τις 17/5», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.