ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θιασώτης του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Κίνας δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ – Εκεί οδηγεί τους ηγέτες της Δύσης

Ο Κλάους Σβαμπ που λειτουργεί ως «μέντορας» πολλών ηγετών της Δύσης, δηλώνει απροκάλυπτα πως θαυμάζει το φασιστικό μοντέλο της Κίνας
Θιασώτης του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Κίνας δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ  – Εκεί οδηγεί τους ηγέτες της Δύσης

O επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, στον οποίο «κλίνουν το γόνυ» ευλαβικά οι πλείστοι των ηγετών της Δύσης αποκάλυψε σε συνέντευξη ποιο είναι το κυβερνητικό μοντέλο που ταυτίζεται με το δυστοπικό όραμα του. Ο πρόεδρος και ιδρυτής του WEF και εμπνευστής της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», μιλώντας στην κινεζική κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε τον Κινέζο δικτάτορα Σι Τζινπίνγκ και την τεχνοφασιστική κυβέρνηση του ως «πρότυπο» και έκανε ακόμα πιο σαφές πως με την τεράστια επιρροή του οδηγεί την Δύση προς ένα μοντέλο παγκόσμιας δικτατορίας.

Αρχικά ο Κλάους Σβάμπ είπε στην συνέντευξη: «Πρέπει να δομήσουμε τον κόσμο του αύριο. Είναι ένας συστημικός μετασχηματισμός του κόσμου. Επομένως πρέπει να προσδιορίσουμε το πώς ο κόσμος πρέπει να μοιάζει. Πρέπει να αποδεχθούμε τον μετασχηματισμό του συστήματος. Οπωσδήποτε».

Και ο μεγάλος «γκουρού» της Νέας Τάξης Πραγμάτων συνέχισε:

«Σέβομαι τα επιτεύγματα της Κίνας, τα οποία είναι τεράστια τα τελευταία 40 χρόνια και πλέον. Πιστεύω πως είναι ένα πρότυπο για πολλές χώρες άλλα πιστεύω πως πρέπει να αφήνουμε την κάθε χώρα να παίρνει την δική της απόφαση για το ποιο κυβερνητικό σύστημα θέλει να υιοθετήσει. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιβολή των συστημάτων, άλλα το κινεζικό μοντέλο είναι ένα πολύ ελκυστικό μοντέλο σε σχέση με πολλές άλλες χώρες».

Καθαρά και ξάστερα λοιπόν, ο νο1 διαμορφωτής των πολιτικών της Δύσης δηλώνει πως επιθυμεί την «κινεζοποίηση» των κρατών, σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θα ενσωματώνει τον ολοκληρωτισμό του κομμουνισμού με την πολιτική – «οδοστρωτήρα» του καπιταλισμού και την χειραγώγηση των μαζών μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας παρακολούθησης.

Να θυμηθούμε όμως μερικά από αυτά που ανέδειξε το… υπέροχο μοντέλο της Κίνας τα τελευταία χρόνια;

Το μοντέλο της Κίνας είναι που επέβαλλε μια απάνθρωπη υγειονομική χούντα και μεταχειρίζεται τους πολίτες σαν να είναι ρομποτοποιημένα «αντικείμενα». Μιλάμε για την Κίνα των επαναλαμβανόμενων (ακόμα και προληπτικών) lockdown, των στρατοπέδων συγκέντρωσης για «ανυπάκουους» και άρρωστους πολίτες, των drones και των ρομπότ που περιφρουρούν τις έρημες πόλεις, των συλλήψεων των πολιτών με… δαγκάνες, των αναγκαστικών ψεκασμών, των θανατώσεων ζώων, των απομακρύνσεων παιδιών από τις οικογένειες τους.

Οι δε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι σχεδόν ανύπαρκτες, αφού λειτουργεί ένας πανίσχυρος κρατικός μηχανισμός που τις απαγορεύει ή τις διασπά με συνοπτικές διαδικασίες, με την συνέργεια του παρακράτους.

Ο Κλάους Σβαμπ… θαυμάζει την Κίνα η οποία σε συστήματα εγκατεστημένων καμερών δοκιμάζει την ηλεκτρονική αναγνώριση προσώπων που μετράει ακόμα και την θερμοκρασία του κάθε ανθρώπου και συνδέεται με ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Η Κίνα ήδη χρησιμοποιεί πιλοτικά point system ανταμείβοντας με προνόμια τους «καλούς» πολίτες (δλδ. τους υπάκουους) και τιμωρώντας τους «κακούς» με αφαίρεση πόντων και επιβολή απαγορεύσεων όπως το να μην μπορούν να πάρουν δάνειο από την τράπεζα, να χρησιμοποιήσουν το τρένο, να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο ή να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο.

Αυτό το εφιαλτικό μοντέλο διακυβέρνησης οραματίζεται ο Κλάους Σβαμπ, του οποίου δηλωμένος θιασώτης είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (το βιβλίο – «μανιφέστο» του Σβαμπ φιγουράρει στο γραφείο του πρωθυπουργού) άλλα και ο Κυριάκος Πιερρακάκης που δηλώνει θαυμαστής του συνεργάτη του Σβαμπ, Yuvan Noah Harari.

Να θυμίσουμε ακόμα πως ο Σβαμπ – αν και δεν είναι εκλεγμένος από κανέναν λαό και δεν εκπροσωπεί καμία κυβέρνηση – βρέθηκε ως… εξέχουσα προσωπικότητα στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στη Nusa Dua του Μπαλί και οι Δυτικοί ηγέτες «έτρεξαν» να τον συναντήσουν και να τον συμβουλευτούν. Ο διεθνιστής «πατερούλης» της Δύσης ανακοίνωσε από τη Σύνοδο πως «ο κόσμος θα αλλάξει, αλλά αυτή η διαδικασία θα πάρει λίγο χρόνο και μετά ο πλανήτης θα φαίνεται διαφορετικός»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θιασώτης του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Κίνας δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ – Εκεί οδηγεί τους ηγέτες της Δύσης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.