ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα ερωτικής απάτης – Πώς μια γυναίκα έχασε 130.000

Απίσευτη.... ρομαντική απάτη με λεία 130.000 € στη Θεσσαλονίκη!
Θύμα ερωτικής απάτης – Πώς μια γυναίκα έχασε 130.000

Θεσσαλονίκη: Έχουμε δει τεχνικές και τεχνικές απάτης. Με κρυπτονομίσματα, μέσω τηλεφώνου, ωστόσο αυτή για τη χώρα μας σίγουρα δεν την λες πρωτότυπη. Κι αυτό διότι «πατάει» πάνω σε ανθρώπινα συναισθήματα.

Οι αστυνομικοί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λοιπόν ασχολήθηκαν με μια σπάνια περίπτωση «ρομαντικής απάτης», ύστερα από καταγγελία 40χρονης ότι της απέσπασαν με δόλιο τρόπο συνολικά 130.000 ευρώ.

Τι συνέβη ωστόσο; Ο απατεώνας είχε το… τέλειο προφίλ! Αμερικανός γιατρός, καλός χαρακτήρας, με λίγα λόγια όλα καλά. Μοναδικό πρόβλημα; Η απόσταση και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Το θύμα λοιπόν επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση μαζί του μιας μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, καθώς ο ίδιος ήταν «εγκλωβισμένος» στην Υεμένη όπου συμμετείχε ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η 36χρονη κουμπάρα του θύματος την έπεισε με τη βοήθεια συνεργών της ότι πρέπει να της δώσει χρήματα, προκειμένου να μεσολαβήσει για να συνάψει σχέση μαζί του.

Έτσι, της έλεγε ότι ο γιατρός χρειάζεται τα χρήματα προκειμένου να αρθούν κάποιες ρήτρες που είχε για χρέη.

Σύμφωνα με το «σενάριο» των επιτήδειων, μετά την αποπληρωμή των χρημάτων ο γιατρός θα μπορούσε να την παντρευτεί και φυσικά να κρατήσει την κλινική του και την περιουσία του.

Η 40χρονη έδωσε συνολικά 130.000 ευρώ σε δύο δόσεις.  Όταν κατάλαβε τι συμβαίνει απευθύνθηκε στην Αστυνομία, έκλεισε ραντεβού με την 36χρονη και τότε οι αστυνομικοί επενέβησαν και της πέρασαν χειροπέδες.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θύμα ερωτικής απάτης – Πώς μια γυναίκα έχασε 130.000», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.