ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμιος Μπουγάς: Συγκίνηση για τον μαχητή της ζωής – Παίρνει τη ζωή του πίσω, μένει στο Πέραμα και εργάζεται στον Πειραιά

Μαθήματα ζωής και θέλησης μας δίνει ο Θύμιος Μπουγάς, που προχωρά πλέον σε ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή του - Τι γράφει στις αναρτήσεις του
Θύμιος Μπουγάς: Συγκίνηση για τον μαχητή της ζωής – Παίρνει τη ζωή του πίσω, μένει στο Πέραμα και εργάζεται στον Πειραιά

Ο Θύμιος Μπουγάς, είναι ο «άνθρωπος με τη μάσκα» που ήρθε αντιμέτωπος με το πιο βάρβαρο πρόσωπο της κοινωνίας μας. Θυμόμαστε πως λόγω της παραμόρφωσης του προσώπου του και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ζούσε απομονωμένος στον Πύργο και έπεσε θύμα διαρκούς εκφοβισμού από μια συμμορία «νταήδων» που έκαναν τη ζωή του κόλαση, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα νοσηρά και σαδιστικά ένστικτα τους.

Ο Θύμιος μη μπορώντας να αντέξει την αφόρητη αδικία, αποφάσισε φύγει και να κρυφτεί από προσώπου γης. Να δραπετεύσει από το «φρενοκομείο» της κοινωνίας. Μετά από μια αγωνιώδη αναζήτηση πολλών ημερών ο Θύμιος βρέθηκε να ζει σε ένα ερείπιο, και με την ευαισθητοποίηση φορέων και ιδιωτών που ανέλαβαν να τον στηρίξουν, έβαλε πλώρη για να χτίσει την ζωή του από το μηδέν, να πάρει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια που του έκλεψε η κοινωνία και το αδιάφορο κράτος.

Σήμερα, σχεδόν 8 μήνες μετά την περιπέτεια του, ο Θύμιος άφησε για τα καλά πίσω του το μαρτύριο που πέρασε, πήρε πίσω το χαμόγελο του και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον. Με την οικονομική βοήθεια της Μητρόπολης Ηλείας, έχει νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Πέραμα και εργάζεται στην εταιρεία Dport Services, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας θέση ευθύνης στον έλεγχο εμπορευματοκιβωτίων.

«Αυτό ήθελα πάντα, να έχω μια δουλειά, να μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου. Όλοι οι συνάδελφοι μου στην εταιρεία μου συμπεριφέρονται άψογα και κάθε πρωί στις 6, που πιάνω δουλειά, ξεκινάω με μεγάλη όρεξη και χαρά», είχε πει σε συνέντευξή του.

Παράλληλα με την εργασία του, ο Θύμιος συνεχίζει τα χειρουργεία και του προσφέρεται βοήθεια από ιατρούς που τον βοηθούν αφιλοκερδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων του.

«Μόλις τελειώσω τα χειρουργεία, με τη βοήθεια όσων συνεχίζουν να με στηρίζουν, δεν θα έχω να φοβάμαι τίποτα», γράφει ο Θύμιος σε ανάρτηση του, αφού πλέον χρησιμοποιεί και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν παραλείπει να ευχαριστεί συνεχώς όλους όσους τον στηρίζουν!

Αυτό είναι το θαύμα της αλληλεγγύης. Μόλις αναδείχθηκε η περίπτωση του Θύμιου και μόλις υπήρξε η ανάλογη ευαισθητοποίηση, βρέθηκαν λύσεις για όλα. Για την διαμονή, την εργασία, την προνοιακή στήριξη του και την υγεία του. Λύσεις υπάρχουν για κάθε αναξιοπαθούντα, άλλα καλό θα είναι να προσφέρονται πριν φτάσει στο «αμήν» της ζωής του ο κάθε «Θύμιος» που μπορεί να βρίσκεται δίπλα μας και να μην του δίνουμε σημασία. Να δίνονται τέτοιες βοήθειες από όλους μας, πριν χρειαστεί να φλερτάρει ο συνάνθρωπος μας ακόμη και με τον θάνατο.

Το σίγουρο είναι πως ο καιρός που ήταν ολομόναχος και παρατημένος ο Θύμιος πέρασε ανεπιστρεπτί. Πλέον έχει συνεργάτες, έχει φίλους, έχει γιατρούς που εμπιστεύεται, έχει διάθεση να επικοινωνεί με τον κόσμο και να μας δίνει μάθημα ανθρωπιάς και αγάπης με την ανεξίκακη στάση του.

Η ιστορία του Θύμιου μας κάνει να αισιοδοξούμε και να συνειδητοποιούμε πως δεν έχει χαθεί ακόμα η ανθρωπιά. Ο Θύμιος είναι πρότυπο ζωής και θάρρους για κάθε κατατρεγμένο άνθρωπο, για κάθε άτομο που έχει πέσει θύμα της άρρωστης κοινωνίας και της αδιάφορης πολιτείας. Ένας μαχητής της ζωής που έχει πολλά να μας διδάξει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θύμιος Μπουγάς: Συγκίνηση για τον μαχητή της ζωής – Παίρνει τη ζωή του πίσω, μένει στο Πέραμα και εργάζεται στον Πειραιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.