ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα φωτιά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά κατευθύνεται στη θάλασσα

Αρκετά δύσκολα τα πράγματα στη Θήβα με τη φωτιά στο ένα μέτωπο να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο
Θήβα φωτιά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά κατευθύνεται στη θάλασσα

Πολύ άσχημα είναι τα πράγματα στη Θήβα, με τα μέτωπα της φωτιάς να έχουν γίνει δύο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν το ένα μέτωπο που απειλούσε ποιμνιοστάσια αλλά το δεύτερο, οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο δεν το έχουν θέσει υπό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Εύβοια φωτιά: Μέτρα προστασίας από τον καπνό

Συγκεκριμένα, αυτό, παραμένει ενεργό και κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή», ήταν τα λόγια του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα για την κατάσταση στη Θήβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελαφόνησος: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τη φωτιά

Σύμφωνα με τον ίδιο «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό.

Προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θήβα φωτιά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά κατευθύνεται στη θάλασσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.