ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Thomas Cook: Έτσι έφτασε στο «λουκέτο» (vids)

Thomas Cook: Δείτε πως ήρθε το τέλος εποχής για έναν από τους πάλαι ποτέ κραταιούς κολοσσούς του παγκόσμιου τουρισμού. Η τελευταία πτήση.
Thomas Cook: Έτσι έφτασε στο «λουκέτο» (vids)

Thomas Cook: Το τέλος εποχής για έναν από τους πάλαι ποτέ κραταιούς κολοσσούς του παγκόσμιου τουρισμού σήμανε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (22/9). Δείτε πως αυτή η μεγάλη εταιρεία που έγραψε τη δική της ιστορία στον τουρισμό έφτασε να βάλει «λουκέτο» μετά από 178 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Thomas Cook: Κήρυξε πτώχευση -«Στον αέρα» 20.000 τουρίστες στην Κρήτη (vid)

Εξάλλου, έξι πτήσεις -όσες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν- αναμένεται να πραγματοποιηθούν το βράδυ Τρίτης (24/09) από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τουρίστες που είχαν κλείσει τα πακέτα διακοπών τους με την εταιρεία.
Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης του «Ν. Καζαντζάκης», Γιώργος Πλιάκας, η επιστροφή των τουριστών θα γίνει στις ημερομηνίες που ήταν έτσι κι αλλιώς καθορισμένες, ενώ οι αυριανές πτήσεις θα γίνουν, από άλλες εταιρείες, τις ίδιες ώρες. Η πρώτη πτήση αναχωρεί λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ και η τελευταία στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 50.000 τουρίστες, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

«Είναι μια διαδικασία που σχεδιάζεται με λεπτομέρεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπολογίζουμε ότι αύριο θα αναχωρήσουν περίπου 1.000 τουρίστες. Hδη βρίσκονται στο Ηράκλειο και διαμορφώνουν το πρόγραμμα, στελέχη του ασφαλιστικού οργανισμού που θα καλύψει τους επιβάτες, αλλά και άτομα από το προξενείο. Νομίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», κατέληξε ο Πλιάκας.

Στον «αέρα» πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της Thomas Cook στην Ελλάδα

Πέρα από τους φόβους που εκφράζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, η χρεοκοπία της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τις θέσεις τους περίπου 22.000 εργαζόμενοι. Άλλωστε μεγάλος αριθμός εργαζομένων της Thomas Cook υπάρχει και στην Ελλάδα
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2018 -σε συνάντηση που είχε με την τότε υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά- ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Πίτερ Φανκχάουζερ.

Ο CEO της Thomas Cook είχε υποστηρίξει ότι οι εργαζόμενοί της στην Ελλάδα είναι πάνω από 1.000. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ωστόσο, η Thomas Cook απασχολεί στην Ελλάδα πάνω από 1.200 ανθρώπους, που πλέον θα αναγκαστούν να αναζητήσουν νέα εργασία.

Thomas Cook: Συγκίνηση στην τελευταία πτήση

Από εκεί και πέρα αξίζει να σταθούμε στις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά την προσγείωση της τελευταίας πτήσης της εταιρείας σε βρετανικό έδαφος, με τους επιβάτες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και το πλήρωμα να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

To Airbus A330 από το Ορλάντο προσγειώθηκε μετά από οκτάωρη πτήση στις 9 το πρωί τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ σηματοδοτώντας το τέλος των πτήσεων της Thomas Cook, που κατέρρευσε μετά από 178 χρόνια ιστορίας, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή iefimerida.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Thomas Cook: Έτσι έφτασε στο «λουκέτο» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.