ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρησκευτικά: Κοροϊδία με τα βιβλία – Τα καινούργια είναι ίδια με τα παλιά

Θρησκευτικά: Τα μεταβατικά βιβλία του 2020, σε γενικές γραμμές, είναι τα ίδια με τα ακυρωμένα από το ΣτΕ Βιβλία των Φίλη – Γαβρόγλου από τα οποία, όμως, έχουν αφαιρεθεί ή μετακινηθεί θρησκειολογικά στοιχεία για να δοθεί η εντύπωση της ορθοδοξοποίησής τους. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσαγκάρη, Καθηγητή – Θεολόγο Υπ. Δρ. Θεολογίας, «τα μεταβατικά βιβλία...
Θρησκευτικά: Κοροϊδία με τα βιβλία – Τα καινούργια είναι ίδια με τα παλιά

Θρησκευτικά: Τα μεταβατικά βιβλία του 2020, σε γενικές γραμμές, είναι τα ίδια με τα ακυρωμένα από το ΣτΕ Βιβλία των Φίλη – Γαβρόγλου από τα οποία, όμως, έχουν αφαιρεθεί ή μετακινηθεί θρησκειολογικά στοιχεία για να δοθεί η εντύπωση της ορθοδοξοποίησής τους.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσαγκάρη, Καθηγητή – Θεολόγο Υπ. Δρ. Θεολογίας, «τα μεταβατικά βιβλία θρησκευτικών που προέκυψαν, είναι γεμάτα από θεολογικά και παιδαγωγικά λάθη και είναι αντίθετα με το ορθόδοξο πνεύμα και τις ορθόδοξες δογματικές αρχές και παραδόσεις που έθεσε το 2018 και 2019 με τις ακυρωτικές του αποφάσεις το ΣτΕ, το οποίο «αποφάσισε, οριστικά και αμετάκλητα, την ακύρωση του όλου των Προγραμμάτων και των Βιβλίων Φίλη – Γαβρόγλου, δηλαδή τη θεολογική δομή, το περιεχόμενο, τους στόχους, την παιδαγωγική μεθοδολογία τους και όχι τη βελτίωση ή διόρθωσή τους ή, ακόμα χειρότερα, την, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, αντιγραφή και παραμονή τους σε ισχύ!»

Όπως σημειώνει, τα «νέα» μεταβατικά βιβλία λοιπόν, «δεν μπορούν να κρύψουν την ανορθόδοξη παιδαγωγικά και νομικά και τελικά, την αντορθόδοξη δομή τους, καθώς έχουν στηριχθεί εξ ολοκλήρου πάνω στα ακυρωμένα από το ΣτΕ Βιβλία Διαμαντοπούλου – Φίλη – Γαβρόγλου».

«Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτείται η εξ ολοκλήρου αλλαγή τους, την οποία όμως επιχειρεί να αποτρέψει, δυστυχώς, με την ανακοίνωσή της η ΔΙΣ», υπογραμμίζει ο κ. Τσαγκάρης.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ ανέφερε:

Ενημερώθηκε περί του από 4.8.2020 εγγράφου του Γενικού Γραμματέως της Γ.Γ. Θρησκευμάτων επί του θέματος: «Αποστολή προς ενημέρωση πλήρους σειράς των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών» και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα εν λόγω βιβλία είναι απολύτως εναρμονισμένα με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., 1749/2019, 1750/2019 και 1752/2019.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θρησκευτικά: Κοροϊδία με τα βιβλία – Τα καινούργια είναι ίδια με τα παλιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.