ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Δευτέρα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη. Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5% με κάθε καινούργια επιχείρηση κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της να απαλλάσσεται από το ΦΠΑ, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης θα...
Τη Δευτέρα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5% με κάθε καινούργια επιχείρηση κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της να απαλλάσσεται από το ΦΠΑ, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης θα έχουν μείωση στη φορολογία.

Μάλιστα όπως διαμήνυσε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα και μετά τον Αύγουστο θα μπορεί η κυβέρνηση να εξετάσει τα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνικής πλειονότητας.

Μάλιστα επισήμανε ακόμα, πως βασική προϋπόθεση για να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι όσα έχασαν τα χρόνια της κρίσης είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ωστόσο, από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για ένα καινούργιο μνημόνιο το οποίο και πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τη Δευτέρα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.