ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είναι τα «πακιστανικά» τηλέφωνα;

«Πακιστανικά» τηλέφωνα: Μια ορολογία που έχουμε ακούσει σε διάφορες περιπτώσεις. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα; 
Τι είναι τα «πακιστανικά» τηλέφωνα;

«Πακιστανικά» τηλέφωνα: Μια ορολογία που έχουμε ακούσει σε διάφορες περιπτώσεις. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα;

Τα «Πακιστανικά» τηλέφωνα είναι ουσιαστικά καρτοκινητά που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα κάποιου αλλοδαπού, όχι απαραίτητα με τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σχεδόν απαραίτητα αγνώστου διαμονής.

Με αυτόν τον τρόπο οι πραγματικοί χρήστες αυτών των κινητών κινδυνεύουν λιγότερο να εντοπιστούν εφόσον οι συνομιλίες τους καταγραφούν από τον κοριό της ΕΥΠ.

Που χρησιμοποιούνται; Ευρέως διαδεδομένα και περιζήτητα είναι σε κύκλους κακοποιών, ατόμων που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία, κρατουμένων που πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη δράση μαφιόζικων οργανώσεων.

Ουσιαστικά, οι αυστηροί κανόνες που επιβλήθηκαν με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, με την υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων ταυτότητας στις εταιρείες – παρόχους, έσπρωξαν τα κυκλώματα να αναζητήσουν διεξόδους για να εξασφαλίσουν κάλυψη και ανωνυμία κατά τη διάρκεια συνομιλιών που τυχόν τους ενοχοποιούν.

Που τα προμηθεύονται; Πάγκοι παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας πωλούν «πακιστανικά κινητά» τα οποία μπορεί να προμηθευθεί κανείς με ευκολία και σε χαμηλές τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 με 20 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αϊτή: Η ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Ολιβέιρα διετίας στην Τούμπα – Αυτές θα είναι οι απολαβές του

MasterChef: Ο Παύλος δίνει σε όλους την πιο λαχταριστή συνταγή που θα μπορούσες να κάνεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι είναι τα «πακιστανικά» τηλέφωνα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.