ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τριετίες – 120 σάιτ έκαναν το άσπρο μαύρο;

Εκατόν είκοσι σάιτ ανέφεραν πως η κυβέρνηση ξεπαγώνει τις τριετίες. Όμως η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ακριβώς το αντίθετο
Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τριετίες – 120 σάιτ έκαναν το άσπρο μαύρο;

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τριετίες την ώρα που όπως φαίνεται έγινε το… άσπρο μαύρο.

Ο γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στο NET 24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στο Rise TV και τοποθετήθηκε αναφορικά με το θέμα των τριετιών.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, επί της ουσίας το Συμβούλιο της Επικρατίας αρνήθηκε να τοποθετηθεί.

Βάσει του νόμου του 2012, όσοι είναι «παλαιοί εργαζόμενοι», προ του Φεβρουαρίου του 2012, «δεν μπορούν να “χτίσουν” πάνω από τρεις τιετίες».

Την ίδια ώρα, όλοι οι «νέοι εργαζόμενοι», μετά τον Φεβρουάριου του 2012 «δεν “χτίζουν” τριετίες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10%».

Η παραπάνω διάταξη ψηφίστηκε το 2012 ενώ η μεταγενέστερη εγκύκλιος της υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου χαρακτηρίστηκε ως ερμηνευτική και «έκθεση ιδεών» και απορρίφθηκε από το ΣτΕ.

Οι εργοδότες είχαν προσφύγει, ζητώντας να μην ισχύσει η εγκύκλιος Αχτσιόγλου, η οποία έδιδε τριετίες στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο 120 σάιτ και εφημερίδες ανέφεραν πως η κυβέρνηση ξεπαγώνει τις τριετίες. Όμως η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ακριβώς το αντίθετο αφού παγώνει τις τριετίες.

Η κυβέρνηση μπορεί με έναν νόμο να αλλάξει την κατάσταση με τις τριετίες, όμως δεν το έχει κάνει ενώ το ΣτΕ αρνήθηκε να τοποθετηθεί.

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τριετίες – 120 σάιτ έκαναν το άσπρο μαύρο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τριετίες – 120 σάιτ έκαναν το άσπρο μαύρο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.