ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε σε περίοδο καύσωνα (vid)

Η ζέστη και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα τρόφιμα ακόμη και το νερό. Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε στον καύσωνα. Έτσι λοιπόν όταν έχουμε καύσωνα οι ειδικοί διατροφολόγοι συνιστούν συγκεκριμένες τροφές οι οποίες θα μας δροσίσουν και θα προσδώσουν στο σώμα τα απαραίτητα υγρά που χρειάζεται. Ετσι λοιπόν πρόχειρο φαγητό και...
Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε σε περίοδο καύσωνα (vid)

Η ζέστη και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα τρόφιμα ακόμη και το νερό. Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε στον καύσωνα.

Έτσι λοιπόν όταν έχουμε καύσωνα οι ειδικοί διατροφολόγοι συνιστούν συγκεκριμένες τροφές οι οποίες θα μας δροσίσουν και θα προσδώσουν στο σώμα τα απαραίτητα υγρά που χρειάζεται.

Ετσι λοιπόν πρόχειρο φαγητό και ζέστη δεν πάνε μαζί. Αντιθέτως χρειαζόμαστε νερό, σαλάτες, δροσερά γαλακτοκομικά και τροφές ενυδάτωσης.

Όπως το τσάι χωρίς ζάχαρη, ο καφές, το πεπόνι, το καρπούζι το σέλερι. Γενικότερα αποφεύγουμε τα τηγανητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλόννησος: Παρουσία του Ρουβά εγκαινιάστηκε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας (vid)

Οσον αφορά τα γλυξκά το παγωτό είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να έχουμε το καλοκαίρι.

Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε το αλκοόλ και ειδικά τα κοκτέιλ και τη μπύρα. Κι αυτό γιατί μας αυξάνουν επικίνδυνα την θερμοκρασία του σώματος λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή τους.

Στην Αμερικαή κάθε χρόνο χάνονται περισσότεροι από 700 άνθρωποι από τη ζέστη. Μαύρη σελίδα για τη χώρα μας ο Ιούλιος του 1985 όταν 1.300 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα.

Δείτε το ρεπορτάζ για τα φαγητά που πρέπει να καταναλώνουμε εν μέσω καύσωνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε σε περίοδο καύσωνα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.