ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι σημαίνουν ψήφος εμπιστοσύνης και πρόταση δυσπιστίας για την Κυβέρνηση; (vid)

Διαβάστε τι ακριβώς σημαίνει για την Κυβέρνηση η ψήφος εμπιστοσύνης και τι εστί πρόταση δυσπιστίας…
Τι σημαίνουν ψήφος εμπιστοσύνης και πρόταση δυσπιστίας για την Κυβέρνηση; (vid)

Οι εξελίξεις στην Κυβέρνηση με Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ είναι καταιγιστικές και δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββαροκυριάκο να χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης.

Τι είναι όμως η ψήφος εμπιστοσύνης που ενδεχομένως να ζητήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και τι σημαίνει πρόταση δυσπιστίας για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δύο φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον τις τελευταία 48 ώρες; Πάμε να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά…

Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής κι αυτό είναι κάτι που διαφοροποιεί το κοινοβουλευτικό μας σύστημα από άλλες παραλλαγές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Έτσι κάθε φορά που σχηματίζεται νέα Κυβέρνηση οφείλει να εμφανίζεται ενώπιον της βουλής και να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Το ίδιο μπορεί να κάνει όποτε άλλοτε θελήσει κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Αντίστοιχα από την ίδια τη Βουλή μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή να αμφισβητηθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την Κυβέρνηση. Αυτή πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από 50 τουλάχιστον βουλευτές, το 1/6 δηλαδή του συνόλου των βουλευτών και να αναφέρει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή και από τους 151.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.facebook.com/risegr/videos/289452698387440/

Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια

Απολύσεις 12 δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ – Δεν θα βγει απόψε το κεντρικό δελτίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι σημαίνουν ψήφος εμπιστοσύνης και πρόταση δυσπιστίας για την Κυβέρνηση; (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.