ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τύφλα να ‘χει η Τουρκοκρατία: 8 μήνες φυλακή σε ιερέα επειδή λειτούργησε εν μέσω πανδημίας!

Το 2020 κάποιοι έκαναν πολιτικές φιέστες γύρω από σιντριβάνια, και ένας ιερέας διώχθηκε επειδή τίμησε την Παναγία στην εορτή του Ευαγγελισμού της!
Τύφλα να ‘χει η Τουρκοκρατία: 8 μήνες φυλακή σε ιερέα επειδή λειτούργησε εν μέσω πανδημίας!

Πάτρα – Ιερέας: Καταδίκη ενός ιερωμένου επειδή άσκησε το ιερατικό καθήκον του. Όχι στην ΕΣΣΔ του Στάλιν, όχι στην Αλβανία του Χότζα, ούτε στην Τουρκία του Κεμάλ, άλλα στην Ελλάδα του 2022!

Με μια αδιανόητη δικαστική απόφαση, η Θεία Λειτουργία έγινε και επίσημα εν δυνάμει ποινικό αδίκημα(!), κάτι που μας παραπέμπει κατευθείαν στους σκοτεινούς αιώνες της τουρκοκρατίας.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή, στον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, ο οποίος κατηγορήθηκε πως παραβίασε τα κυβερνητικά  μέτρα κατά του κορονοϊού. Ποιο ήταν το… «έγκλημα» του ιερέα; Το ότι έκανε Θεία Λειτουργία στις 25 Μαρτίου του 2020! Ότι τίμησε την Παναγία, εορτάζοντας τον Ευαγγελισμό της!

Κάθισε στο εδώλιο, επειδή επιτέλεσε το χρέος του απέναντι στο καθήκον του, τη συνείδηση του, τους ενορίτες του. Επειδή – όπως ορίζει η Πίστη του – θεώρησε πως μια Θεία Λειτουργία δεν είναι αφορμή… μόλυνσης όπως βλάσφημα την παρουσίαζε η πολιτεία, άλλα αφορμή ευλογίας και θεραπείας ψυχών και σωμάτων.

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος τιμωρήθηκε γιατί λειτούργησε τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πάτρας, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Δύο μήνες μετά από το… «έγκλημα» του ιερέα, τον Μάιο του 2020, ο Κώστας Μπακογιάννης – εν μέσω lockdown – πραγματοποιούσε δημαρχική φιέστα γύρω από το νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, με πλήθος κόσμου να συνωστίζεται στο σημείο.

Παρά το ότι ο δήμαρχος – με όλη την άνεση του – έκανε τα κυβερνητικά μέτρα… κομφετί, έφτανε ένα δημοσιευμένο βίντεο 60 δευτερολέπτων με μια ανέξοδη «συγγνώμη», για να αποτινάξει το βάρος των ευθυνών του. Την ίδια στιγμή, ένας εντιμότατος ιερέας «σύρθηκε» στα δικαστήρια επειδή έβαλε την αποστολή του ράσου του πάνω από τα ακατανόητα κυβερνητικά μέτρα, που στην τελική αποδείχθηκαν όχι απλά αναποτελεσματικά για τον περιορισμό της πανδημίας, άλλα και καταστροφικά για την δημόσια υγεία, την οικονομία και την συνταγματικότητα.

Ο ίδιος ο πάτερ Αναστάσιος, δήλωνε σε κείμενο του πριν από το δικαστήριο πως «επιτέλους, θα δικαστεί!», αντιλαμβανόμενος πλήρως πως σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη και τους λόγους του ίδιου του Χριστού, αποτελεί ύψιστη τιμή για έναν χριστιανό το να δικαστεί και να καταδικαστεί για την ομολογία του.

Το ανυποχώρητο ευαγγελικό πνεύμα του π. Αναστάσιου έκανε δεκάδες χριστιανούς να συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας «Άξιος! Άξιος!». Ο ίδιος ο π. Αναστάσιος δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι: «Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ. Η παραβίαση, η περιφρόνηση της συνταγματικής τάξης όπως παρουσιάστηκε στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα πέσει στα ανώτερα ελληνικά δικαστήρια ακόμα και στο ευρωπαϊκό».

Η καταδίκη του ιερέα, φανερώνει το πού έχει φτάσει η παρακμή ενός αντίχριστου κράτους, που πλέον δεν διστάζει να κηρύττει ανοιχτό πόλεμο προς άξιους ιερείς, όποτε εκείνοι στέκονται εμπόδιο στις απολυταρχικές βουλές του πολιτικού καισαροπαπισμού που κυβερνά τον τόπο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τύφλα να ‘χει η Τουρκοκρατία: 8 μήνες φυλακή σε ιερέα επειδή λειτούργησε εν μέσω πανδημίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.